ALKMAAR – Tegen Amstelveen is AMHC dames 1 er afgelopen zondagmiddag niet in geslaagd om punten te pakken. In de thuiswedstrijd tegen de koploper verloor het met 1-3. Later op de middag boekte de heren 1 een overwinning.

AMHC – Amstelveen 1-3 (Dames, eerste klasse A)
De damesploeg van AMHC verloor afgelopen zondagmiddag de eerste speelronde van de tweede seizoenshelft van Amstelveen. ,,We konden lang meekomen en waren lang gelijkwaardig” zei Daniel de Vos na afloop. ,,Helaas waren zij ouder en meer ervaren wat het verschil maakten”.

Halverwege keek de ploeg van De Vos tegen een 1-2 achterstand aan. Namens AMHC wist Celeste Veenstra te scoren. ,,Een goede counter” zag de coach. ,,We konden goed meekomen maar zij waren gelouterd en dat maakte het verschil”.

AMHC – Spanderbosch 1-0 (Heren, eerste klasse A)
Dankzij een doelpunt van Rogier van Koningsbruggen wonnen de heren van AMHC met 1-0 van Spanderbosch. ,,Een stroef begin op een stroef veld. Het was even wennen na twee weken niet kunnen hockeyen in verband met de vorst” zei Rutger Groothuizen na afloop. ,,Een onwennige eerste helft gecombineerd met een goede tien minuten in de tweede helft waarin we lieten zien echt de betere partij te zijn” vervolgde de coach. ,,Hier scoorden we ook in”. Het doelpunt viel negen minuten na rust. ,,Daarna moesten we nog wel even verdedigend aan de bak maar dat stond erg solide”.