KOEDIJK – Remco Reinhard is bezig aan zijn laatste weken bij SV Koedijk dat uitkomt in de vierde klasse. De veelvuldig scorende spits maakt de overstap naar eersteklasser LSVV.

SV Koedijk ligt op koers voor het kampioenschap in de vierde klasse waardoor de stap naar de derde klasse aanstaande lijkt. Toch kiest Remco Reinhard voor een vertrek naar de eerste klasse. “De belangrijkste reden is dat ik altijd een ambitie heb gehad om hoger op te spelen en ik vond dit een hele mooie stap om te maken”, legt de aanvaller zijn keuze uit. “Daarnaast denk ik dat LSVV een mooie dorpsclub. Wat dat betreft is het dus vergelijkbaar met Koedijk alleen dan spelen ze in Langedijk op een hoger niveau.”

De spits, die dit seizoen al 25 keer wist te scoren, was er snel uit met de Langedijkers. “Zij gaven aan dat ze me wilden hebben en toen heb ik bedenktijd gekregen. Binnen een week was ik er uit dat ik dit moest doen”, zegt Reinhard. “Ik denk dat ik me aan het begin even zal moeten aanpassen maar ik denk wel dat als ik keihard werk ik mezelf in de basis kan spelen.”

In de komende weken kan Reinhard met veel succes afscheid nemen bij SV Koedijk, waar hij inmiddels al 4,5 jaar uitkomt voor de hoofdmacht. Met zijn huidige ploeg is hij kanshebber voor de titel.