ALKMAAR - Meisjes A en B hebben door de Corona maatregelen een prima plek gevonden in het “Groene Hart van Oudorp”. Oudorp is dan ook de plaats waar deze fusie club in 1973 onder de naam VCO (Volleybalclub Oudorp) is opgericht. Vorige week (13-2-2020) nog in de sneeuw en ijzige kou, een week later op een schoon veld met een waterig zonnetje aan de horizon.

De meiden van Alvoco hebben er plezier in, bijgestaan door maar liefst drie jeugdtrainers. Ook de trainers zijn blij dat ze weer eens met de jeugd ‘het veld’ in mogen waar ze normaliter liever in de Sportzaal Oosterhout aan het werk zijn. Er wordt vooral gewerkt aan de conditie. Techniek trainen is lastiger in de buitenlucht. Maar met het enthousiasme van de trainers is ander halfuur snel gevuld.

Kortom noodgedwongen in het “Groene Hart van Oudorp”, maar een ideale plaats om met de vastgeroeste benen en armen weer de volleybalbewegingen te oefenen. Nog geen wedstrijden, en dat zit er dit seizoen voor de Nevobo-teams ook niet meer in. Wel staan er oefentoernooitjes op stapel zodra de club de zaal weer in mag.

Wie eens een kijkje wil komen nemen bij de wintertrainingen voor de jeugd is van harte welkom op zaterdagen vanaf 10:30 uur tot ongeveer 12:00 uur als de Alvoco-jeugd met veel passie hard aan het trainen zijn in Oudorp.