ALMERE - Opnieuw winst voor Almere City FC in eigen huis. Vrijdagavond won de ploeg van trainer Robert Molenaar met 2-1 van Jong AZ. Voor de AZ-beloften was het de tweede nederlaag in vijf dagen tijd in Almere.

Afgelopen maandag ging Jong AZ namelijk in een "thuisduel", vanwege de problemen met het dak in eigen stadion, van NAC Breda (1-2). In de uitwedstrijd bij Almere City FC gebeurde er in de eerste twintig minuten weinig, maar dan weet spits Nick Venema als een duveltje uit een doosje aan de aandacht van de Jong AZ-defensie te ontsnappen om de score te openen. De thuisploeg krijgt hierna mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar vlak voor rust staat het plotseling gelijk door een knappe volley van Thijs Oosting.

De tweede helft is drie minuten op gang als een schot van Torino Hunte van richting wordt veranderd daar het hoofd van Shayon Harrison die de goal op zijn naam krijgt. Almere City vergeet hierna de wedstrijd te beslissen waarna Jong AZ in de slotfase nog gevaarlijk wordt via Gullit en Lont, maar in de stand komt geen verandering meer.

Almere City FC - Jong AZ 2-1 (1-1)
19. Venema 1-0
42. Oosting 1-1
48. Harrison 2-1