OUDORP – De tweede editie van het Kolping Boys Auti Voetbal Toernooi is een groot succes gebleken. Het voetbalevenement voor kinderen met autisme en/of AD(H)D werd zaterdag in een geweldige sfeer en onder mooie weersomstandigheden gespeeld, en kende na afloop louter winnaars.

Aan het toernooi deden zaterdag 16 teams mee. Het organiserende Kolping Boys had zelfs vier teams ingeschreven net als Waasland uit België waarmee het toernooi voor het eerst een internationaal tintje kreeg. Verder waren er verenigingen uit Rotterdam, Den Haag, Purmerend, Glimmen, Breda, en Slikkerveer.

Begrip
Zoals reeds eerder vermeld in dit dagblad is het autivoetbal bij Kolping Boys al zeven jaar een begrip en wordt er elke week wekelijks getraind op de vrijdag onder leiding van een vaste groep vrijwilligers. Rob de Vries is initiator van het eerste uur en is nu nog steeds intensief betrokken bij het autivoetbal in Oudorp en als oprichter van instelling Autstekend dus ook medeverantwoordelijk voor het toernooi. Toch blijft De Vries benadrukken dat hij het niet alleen kan en roemt daarom ook de vrijwilligers. ‘Het is niet alleen fantastisch wat er elke vrijdagavond op de training gebeurt, maar kijk vandaag eens. Ieder team heeft een groep buddy’s gekregen die de ploegen begeleidt tijdens het toernooi. Al deze mensen, maar ook de scheidsrechters, de mensen achter de bar, de dames bij de loterij en limonade en noem allemaal maar op, werken allemaal belangeloos mee om dit tot een succes te maken.’

Winnaars
En een succes werd het, daarbij mede geholpen door het mooie weer en de sfeerverhogende klanken van DJ Jacco Silver. Tijdens de wedstrijden is er geen wanklank te horen, en het toernooi wordt in vier poules van verschillende leeftijdscategorieën afgewerkt. De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op waardoor de tijd voorbij vliegt. Na de laatste wedstrijden, en in afwachting van de prijsuitreiking, doet diezelfde feest-DJ er nog een schepje bovenop. Hij krijgt de kinderen zelfs zover om de polonaise op het terras in te zetten en maakt er een dolvrolijke boel van. Uiteraard zijn er ook winnaars, maar ook tijdens de prijsuitreiking blijkt dat het toernooi alleen maar winnaars kent gezien de vele tevreden gezichten.

Tevreden is ook Rob de Vries: ‘Vanmorgen was het nog even hectisch en spannend, maar toen het eenmaal liep toen liep het ook echt, en dat is aan vele vrijwilligers te danken’. Zijn mede-trainer Jos Keijsper vult aan: Het toernooi verliep goed, de DJ was fantastisch door die jongens nog even twintig minuten dol te maken, en alles erom heen klopte. Het was ronduit genieten vandaag.’

Foto's: DP Sportfotografie