ALKMAAR - Deze week is TPC Daalmeer het decor voor de FIP Rise Brouwer Alkmaar Open. Na de evenementen in Hoorn en Oisterwijk is dit het derde FIP Rise-toernooi dat deze zomer in ons land plaatsvindt. In het eerste weekend van september volgt nog, tijdens het Decathlon Copa de Padel spektakel, een FIP Rise toernooi in Utrecht.


Genoeg kunstgras in TPC Daalmeer. De club uit de Kaasstad telt drie padelbanen en vijf kunstgras tennisbanen. De prijzenpot is in totaal gevuld met 5100 euro en heeft spelers uit Europa aangetrokken, waarbij Spaans de boventoon voert.

Het als eerste geplaatste team bij de mannen bestaat uit Adrian Blanco Antelo en Abdulaziz Alkuwari. Zij voeren het speelschema aan voor nummers twee Adrián Corona Roldan en Manuel Prado Prego. Blanco Antelo staat met plek 61 stevig in de top100 van de wereld. Zijn Spaanse landgenoten Corona Roldan en Prado Prego zijn respectievelijk de mondiale nummer 190 en 128.

De beste 45 spelers op de ranglijst mogen zich overigens niet inschrijven voor een FIP Rise-toernooi.

De Nederlandse toppers Uriël Maarsen en Bram Meijer zijn als vijfde geplaatst in het schema van 27 koppels.

Klik hier voor het complete speelschema van de mannen.

Het vrouwentoernooi wordt ook gedomineerd door spelers met een Spaans paspoort.

Mondiale nummer 46 Ángela Caro en Nuria Rodriguez, die de 62ste positie bezet, zijn als eerste geplaatst. Hun grootste uitdagers zijn nummer 59 Noa Canovas Paredes en Marina Guinart España, die op plaats 71 ook in de top100 is terug te vinden.

Milou Ettekoven en Maaike Betz zijn de hoogstgeplaatste Nederlandse troeven in het schema met 15 duo’s en één bye.

Het vrouwentoernooi telt veel Nederlandse teams, die de uitdaging met de Spaanse koppels aan zullen gaan.

Klik hier voor het complete speelschema van de vrouwen.

Het FIP Rise Brouwer Alkmaar Open start vrijdag met de eerste rondes bij de mannen. Het vrouwentoernooi begint een dag later. De finales zijn zondag.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.


Alkmaars Dagblad is het hele weekend aanwezig op de banen van TPC Daalmeer.

Foto's zijn hier te bekijken.