ALKMAAR – Waar er op zaterdag nog twee Alkmaarse teams een overwinning behaalden, viel er op zondag minder te juichen. AFC’34 en Alkmaarsche Boys verloren beiden, Kolping Boys, Zeevogels en Egmondia pakten een punt.

Hoofddorp – AFC’34 2-0
Na de 4-0 nederlaag van vorig weekend is AFC’34 tegen Hoofddorp tegen een nieuwe nederlaag aangelopen. Na afloop stapten de Alkmaarders met een 2-0 nederlaag van het veld. “Terecht verloren, een grote off day” blikt coach Jethro Abram terug. “We hebben geen kansen gecreëerd en ik denk dat we nog drie uur hadden kunnen spelen en dan ook niet hadden gescoord”. De thuisploeg slaagde er via Revelinio Vermeer en Jasmin Ramic wel in om te scoren, en de ploeg kon daardoor de overwinning dus wel pakken.

West Frisia – Alkmaarsche Boys 2-0
In Enkhuizen heeft Alkmaarsche Boys slechte zaken gedaan. De ploeg van coach Mats Blokdijk verloor met 2-0 en zag de directe concurrenten uitlopen. Via Joost Kooiman kwam West Frisia voor rust al tweemaal tot scoren, en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Doordat concurrenten KFC en SVW’27 wonnen, en de Foresters een punt in de wacht sleepte, zijn de Alkmaarders hekkensluiter met vijf punten achterstand op de vijf ploegen boven zich.

Zilvermeeuwen – Kolping Boys 0-0
Op bezoek bij de titelkandidaat Zilvermeeuwen heeft het Alkmaarse Kolping Boys een punt gepakt. “Zilvermeeuwen is de sterkste ploeg uit de competitie. Daar hadden we ons wat aan aangepast. In de eerste helft was het vooral tegenhouden. We kregen zelf weinig kansen, en kregen twee goede kansen tegen. Daar waren we even gelukkig” blikt Thijs van den Oord terug. “Na de rust hadden we controle. We gaven niks weg en kregen zelf mogelijkheden”.

Nadat de Zaanse ploeg twintig minuten voor tijd een rode kaart kreeg leek Kolping Boys de overwinning te kunnen pakken. “We komen meerdere keren één op één met hun keeper, maar zonder succes. Al met al een terecht resultaat, vooraf voor getekend, maar achteraf een kleine teleurstelling” besluit Van den Oord.

Zeevogels – Egmondia 2-2
In Egmond heeft Zeevogels een punt overgehouden aan het treffen met Egmondia. Namens de thuisploeg troffen Jorrit Groot en Jay Herman doel, maar de bezoekers kwamen beiden keren weer op gelijke hoogte.

Voor Egmondia zal het resultaat zeer welkom zijn, want de ploeg is hierdoor van de nul af. Zeevogels heeft inmiddels vier punten en is de nummer tien van de derde klasse A.