ALKMAAR - Het was even puzzelen voor Tom van Hemert, ploegleider van de WV Alcmaria-Victrix. Met een aantal van ruim 35 renners is het niet altijd makkelijk een ieder een kans te geven in deze meerdaagse welke op 21 april aanvangt in en om het mooie kustplaatsje Petten.

Het is al weer de 30e editie van dit prachtige wielerspektakel in onze provincie. In drie dagen tijd krijgen de renners weer de nodige, mogelijk winderige kilometers voor de wielen.

Bij Alcmaria ook veel nieuwe gezichten. Met de echte tijdrijders Steven Heshusius en Bas Rijs hoopt men al direct een stempel te drukken op deze meerdaagse.

Daarnaast zijn ook de ogen gericht op nieuwkomer Sjors de Waard, die al tijdens de jl verreden Omloop van de Wieringermeer liet zien moeiteloos mee te kunnen in de voorste gelederen. Ook Roderick van Vierbergen en Frank Biersteker mogen hun opwachting maken.

Erwin de Vos, dit jaar overgekomen van de HRTC Dok uit Den Helder, wil zeker een dijk van een meerdaagse rijden.
De ECW© energy Alcmaria formatie heeft enkele notoire hardrijders binnen de gelederen gehaald en dat is niet onopgemerkt binnen de regio. Veel renners sluiten zich de laatste tijd aan bij deze formatie, die in mei ook een buitenlandse koers rijdt in Haspengouw.

Thuisrijder Joost Baalbergen zorgt voor een riant onderkomen voor de renners, zodat hen aan niets ontbreekt.
We zullen de verrichtingen volgen en u daarover uiteraard verslag uitbrengen in deze krant.