ALKMAAR - Tijdens de zomerstop zijn er geen sporters maar technische mensen te vinden op de Alkmaarse sportvelden. Deze weken staan in het teken van beheer, onderhoud en renovatie van de velden.

Marc Grooteman, sportveldenadviseur van Alkmaar Sport vertelt: “Deze zomer hebben we niet alleen veel regulier onderhoud bij velden uitgevoerd, maar ook een aantal velden gerenoveerd.”

Het rugby trainingsveld van de Alkmaarse Rugby UFC is gerenoveerd. Naast nieuwe drainage is er in dit natuurgrasveld ook een automatisch beregeningssysteem aangelegd. Ook het met zand ingestrooide kunstgrasveld van de Alkmaarse Mixed Hockey club is gerenoveerd en klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. Daarnaast is bij het natuurgrasveld van voetbalvereniging Jong Holland nieuwe drainage aangebracht en de toplaag gerenoveerd.

“Het is mooi om te zien hoe groot de variatie aan sporten en sportvelden is in Alkmaar. Wij streven er naar door het juiste onderhoud te verrichten iedere sporter de beste sportbeleving te bieden. Na het groot onderhoud deze zomer zijn de sportvelden weer als nieuw,” besluit Grooteman.