ALKMAAR - Ook dit jaar vaardigt de gemeente Alkmaar weer een team sporters af naar de International Children's Games (ICG), die dit jaar in Ufa (Rusland) georganiseerd worden. Gedurende een week zullen ongeveer 1500 sporters in negen takken van sport de strijd aan met elkaar aangaan maar vooral van elkaar leren. Bij het beachvolleybal zal Alkmaar zowel bij de jongens als bij de meiden vertegenwoordigd zijn met een team met spelers van de Alkmaarse volleybalvereniging ALVOCO.

Alkmaar doet al jaren mee aan deze door de het Olympisch Comité erkende ‘scholierenspelen’, waar jongeren van 12 tot 15 jaar uit steden van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen in diverse takken van sport. Dit jaar zal Alkmaar bij het beachvolleybal, judo en zwemmen vertegenwoordigd zijn.

Beachvolleybal
Volleybalvereniging ALVOCO is al tijden bezig met de voorbereiding voor het evenement. Het jongensteam wat naar Rusland zal afreizen bestaat uit Brent Peters en Lars van den Nieuwendijk. Het meidenteam bestaat uit Senne IJzer en Sterre Anderson. De voorbereiding is zowel op sportief als op financieel vlak hard nodig, want de sporters dienen nagenoeg de hele reis zelf te financieren. De sporters en vereniging hebben zich dus al heel actief ingezet om fondsen te werven, onder andere door op rommelmarkten te staan, taarten en tulpen te verkopen en clinics te geven. Ook zijn sponsors gezocht waarbij Hotel Amrath, kaaswinkel Daan Blankendaal, Vink Houtenvloeren en PowerPlay Beach Eyewear een mooie toezegging hebben gedaan om de sporters te ondersteunen. De sporters trainen hiernaast drie keer per week bij AlkmaarBeach aan de Hoornse Vaart, de concurrentie kan er dan ook van op aan gaan dat zij een echt team zullen treffen waar niet makkelijk overheen te walsen is.

Toch blijft het hebben van een fantastische en unieke internationale ervaring het hoofddoel, het toernooi is immers gebaseerd op de Olympische gedachte van verbroedering door sport.