ALKMAAR - De wedstrijd Jong Sparta-ASWH staat komende zaterdag onder leiding van scheidsrechter Shona Shukrula. De Alkmaarse (28) is daarmee de eerste vrouwelijke arbiter ooit die een duel in de Tweede Divisie, het hoogste amateurniveau in Nederland, mag leiden.

De afgelopen twee jaar floot de talentvolle arbiter al vele wedstrijden in de Hoofdklasse en Derde Divisie. Afgelopen weekend had ze in de hoofdklasse de wedstrijd Purmsersteijn-Swift onder haar hoede en dit seizoen kwam ze al zes keer in actie in de Derde Divisie.

Ook de Tweede Divisie is niet onbekend voor haar want reeds vijf keer was ze als vierde official actief in de hoogste amateurklasse. De Alkmaarse scheidsrechter presteert ook internationaal erg goed want samen met haar team mocht zij al diverse EK-kwalificatieduels fluiten.

Met de aanstelling door de KNVB voor Jong Sparta-ASWH die komende zaterdag 14 december om 15.30 uur op Het Kasteel wordt gespeeld volgt er dus een nieuwe mijlpaal in de vlotlopende carrière van de talentvolle arbiter.