ALKMAAR - In Alkmaar zijn de meeste ploegen sterk van start gegaan. Komend weekend kunnen de ploegen zich opnieuw laten zien in veelal interessante ontmoetingen.

DINDUA – AFC’34
In Enkhuizen mag AFC’34 de succesvol verlopen competitiestart een vervolg geven. De ploeg van coach Slaager won de eerste twee duels en is zo gedeeld koploper in de vierde klasse. Aanstaande zondag treft het middenmotor DINDUA. De Enkhuizers speelden vorig seizoen nog nacompetitie om promotie, maar door de uitschakeling in het ‘toetje’ speelt de ploeg ook dit seizoen in de vierde klasse.

Flamingo’s 64 – Blauw Wit Wormerveer
Na twee wedstrijden lijkt wel duidelijk dat Flamingo’s 64 kanshebber is voor de titel. De Alkmaarse ploeg die de afgelopen jaren zijn afgezakt naar een bedenkelijk niveau, wisten in de eerste twee duels 25 doelpunten te maken. Het zorgt ervoor dat de verwachtingen hoger zijn dan de afgelopen jaren. Voor Flamingo’s, dat aardig versterkt is, staat er aanstaande zaterdag een thuisduel met Blauw Wit Wormerveer op het programma. Voor de Alkmaarders een kans om weer een grote overwinning te boeken.

PSZ – Alcmaria Victrix
In Zaandam gaat promovendus Alcmaria Victrix op zoek naar op jacht naar de tweede overwinning van het nog prille seizoen. De openingswedstrijd werd bij Reiger Boys verloren met 4-0, maar vorig weekend pakte de Alkmaarders de eerste overwinning op bezoek bij DZS, 2-6. Als de ploeg van coach Erwin Tump komende zaterdag wint dan kan de ploeg zich nestelen in de top van de derde klasse.

AFC'34 - HFC EDO
In Alkmaar wacht zondag een mooi duel tussen AFC'34 en HFC EDO. Voor de thuisploeg is het de eerste wedstrijd op het vernieuwde complex. De thuisploeg gaat het duel in als koploper. Een positie die het aan het einde van het seizoen maar wat graag wil bezetten, promotie zou immers een mooie stap zijn voor de Alkmaarse formatie van coach Jethro Abram.....

Kolping Boys – Texel’94
In de tweede klasse van het zondagvoetbal neemt Kolping Boys het in eigen huis op tegen promovendus Texel’94. De Eilandploeg heeft met drie punten uit twee duels weinig te klagen over de start. Voor Kolping Boys is er met twee overwinningen op rij ook niets aan de hand. De ploeg van coach Marc de Wilde versloeg SVW’27 en Zaanlandia. Komende zondag mag Kolping Boys laten zien wat het kan tegen een promovendus, aftrap 14.00 uur.

WMC – SV Koedijk
Komend weekend gaat SV Koedijk op bezoek bij WMC. De Heerhugowaarders zijn uitstekend begonnen aan het huidige seizoen. Zowel VZV (5-2) als Alcmaria Victrix (1-4) werden ruim aan de kant gezet. Voor de Waardse formatie is het een droomstart. Met zes doelpunten is Pim Nierop een belangrijke schakel in de fraaie start. Bij SV Koedijk is de start ook sterk. Het won de eerste twee duels en heeft met Tom Hofkamp een belangrijke speler die de ploeg naar succes moet leiden.

Con Zelo – Alcmaria Victrix
In Waarland vervolgt Alcmaria Victrix de zoektocht naar de eerste overwinning. De formatie van Peter de Groot heeft tot dusver één punt waardoor een overwinning zeer welkom zou zijn. Met Con Zelo treft het een ploeg die één keer won, en een nederlaag leed. Ook voor hen zal het dus een boeiend duel worden waarin een overwinning belangrijk is.