REGIO – AFC’34 is er niet in geslaagd om een resultaat te behalen. Ook Kolping Boys ging onderuit. De Foresters boekte de eerste overwinning van het seizoen, terwijl HSV de punten in Heiloo hield

SV Hillegom – AFC’34 5-1

Op bezoek bij SV Hillegom kwam AFC’34 terug van een 1-0 achterstand. Sebastiaan Ntim zorgde voor de 1-1. ‘In de eerste twintig minuten speelden we prima en creëerden we een aantal kansen’, zei Brian Paul Tesselaar. De 2-1 viel eigenlijk uit het niets. ‘Vervolgens waren we het kwijt en liep Hillegom uit. We speelden te reactief waardoor de tegenstander ons steeds een stapje voor was.’ Bij een 4-1 tussenstand kreeg Milan Koenders rood, waarna de gastheer nog eenmaal scoorde.

SVW’27 – De Foresters 1-2
‘Eindelijk de eerste overwinning, eindelijk vallen ze wel’, zei een opgetogen Edwin Reder. Op bezoek bij SVW’27 boekte De Foresters de eerste overwinning van het seizoen. ‘We stonden er vanaf het eerste moment, de strijd was goed.’ De ploeg uit Heiloo zag twee kansen van de lijn gehaald worden.

Na rust zorgde Joris Zwart voor de 0-1, waarna Geert Bruin de 1-1 maakte. ‘Daarna bleven we drukken en kregen we goede kansen’, zag Reder. Het was Tommy Hoorn die de 1-2 maakte. ‘We zijn er erg blij mee, we doen er goede zaken mee.’

Spirit’30 SC – Kolping Boys 1-0
In Hoogkarspel ging Kolping Boys met 1-0 onderuit. ‘De eerste helft was gelijk opgaand waar hun dreiging vanuit corners kwam en waar wij een goede één op één kans niet afrondde’, zei Patrick de Vries. ‘Na rust speelden wij bij vlagen prima spel, waar een aantal kansen uit voort kwamen.’

Om een doelpunt te forceren besloot Kolping Boys met meer risico te spelen. Dit pakte vijf minuten voor tijd verkeerd uit. ‘Na afjagen van hun gaven wij een te korte terugspeelbal die zij onderschepte. De aanvaller omspeelde mij en ik kon alleen nog aan de noodrem trekken om een goal te voorkomen’, aldus De Vries. Het leverde Spirit’30 een penalty op, welke benut werd.

HSV – FC Den Helder 2-1
In eigen huis won HSV met 2-1 van FC Den Helder. ‘We hebben vanuit een verdedigende tactiek gespeeld en het lekker klein gehouden’, aldus Edwin Veenstra. ‘We hebben niet veel kansen tegen gekregen maar zij hadden wel meer balbezit. We kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit.’

De drie doelpunten vielen allen in de laatste tien minuten. Lars de Vré zorgde voor de 1-0, waarna de Helderse ploeg vier minuten voor tijd de 1-1 maakte. Het was Rick Houtenbos die twee minuten later de eindstand op 2-1 bepaalde.