ALKMAAR - Op vrijdag 21 april vinden op veel scholen in Alkmaar de Koningsspelen plaats. Alkmaar Sport organiseert die dag in Sportcomplex Hoornse Vaart een vorstelijk sportprogramma voor maar liefst 1000 basisscholieren uit Alkmaar. Zowel het zwembad als de sporthal van Hoornse Vaart staan geheel in het teken van koninklijke sport- en spelactiviteiten!

KoningsZWEMspelen
In zwembad Hoornse Vaart nemen ruim 620 leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van zes verschillende basisscholen in Alkmaar het tegen elkaar op in een Koninklijke Zwemestafette. Na de estafette worden diverse waterspelactiviteiten aangeboden in het 50 meterbad en kunnen de kinderen vrij zwemmen. Ook kunnen zij de nieuwe interactieve Bucketgame en Aquasmash uitproberen. De KoningsZWEMspelen start om 09.00 uur en duurt tot 12.00 uur.

KoningSPORTspelen
De KoningsSPORTspelen was vorig jaar een groot succes. Vandaar dat er opnieuw een Sportinstuif wordt georganiseerd voor de groepen 1 t/m 4 in Sporthal Hoornse Vaart. Er worden deze dag verschillende sport- en spelactiviteiten aangeboden. Daarnaast mogen de kinderen vrij spelen op alle spannende en uitdagende spelmaterialen in de hal. Aan de KoningsSPORTspelen nemen ongeveer 380 kinderen deel. De spelen starten om 08.30 uur en eindigen om 14:00 uur.