ALKMAAR - Een negental jongeren gaan aan de slag als MOVERZ in Alkmaar. Het doel van het project MOVERZ is om de stad in beweging te brengen door middel van sport. Hetzij in de vorm van het begeleiden van sportactiviteiten tot geheel zelf organiseren van sportevenementen. De jongeren leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het sportieve karakter van de gemeente. De aanmeldingen voor de cursus MOVERZ in april is geopend.

“Werken met kinderen geeft mij voldoening. In de bijeenkomsten heb ik geleerd hoe ik een training op kan zetten en hoe ik deze onder de aandacht breng. Nu geef ik bijna elke week tennisles aan kinderen. Dankzij dit project weet ik wat ik later wil worden en heb ik een bijbaan gevonden,” aldus één van de deelnemers.

Stichting Sport-Z organiseert in samenwerking met gemeente Alkmaar het project MOVERZ. Het project omvat een cursus waarin jongeren tussen de 14 en 23 jaar hun sportieve en organisatorische talenten ontdekken om andere jongeren te motiveren, inspireren en te betrekken bij (sportieve) activiteiten. De formule gaat uit van talent en zet in op persoonlijke ontwikkeling. Zo kunnen jongeren betaald worden ingezet bij sportieve activiteiten bij verenigingen, Stichting Sport-Z en Alkmaar Sport NV. De cursus wordt gegeven door coach Yalmard Kusten, gedrags- en lifestyle coach van onder meer sterren als Jeroen van der Boom, Buddy Vedder en Pip Pellens. Hij zal de jongeren coachen tijdens de cursus en in het natraject.

Informatiebijeenkomst
Maandag 8 april om 19.00 uur vind een informatiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerde jongeren bij Wijkcentrum De Eenhoorn (Verdronkenoord 44). Tijdens deze bijeenkomst krijgen de jongeren meer informatie over de inhoud van de cursus en kunnen zij kennismaken met de coach.

Wil je je direct aanmelden voor de cursus?
De gratis cursus start op maandag 15 april om 19.00 uur in De Eenhoorn. Meld je aan om jouw plek te veroveren via www.moverzalkmaar.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pascale de Hoogh, via p.dehoogh@sport-z.org of 06 11 14 97 28.