ALKMAAR - Alkmaar Sport start de zomervakantie sportief met een sportweek voor kinderen van 4 tot 14 jaar. De jeugd kan van maandag 23 t/m vrijdag 27 juli dagelijks komen sporten op diverse sportlocaties in Alkmaar. Elke dag staan er weer andere sportdisciplines op het programma. De kleuters sporten dagelijks van 9.30 tot 12.30 uur voor € 40,-. De oudere kinderen sporten dagelijks van 9.30 tot 15.30 uur voor € 60,-. Bovendien hebben kinderen vanaf 8 jaar de mogelijkheid op woensdagochtend te gaan waterskiën (eigen bijdrage € 25,-). Deelnemers kunnen zich online registreren voor het zomerse sportprogramma via www.alkmaarsport.nl/zomersportactiviteiten.


Elk jaar organiseert Alkmaar Sport in de eerste week van de zomervakantie Zomersportactiviteiten voor de Alkmaarse jeugd. Deze keer vinden de Zomersportactiviteiten van maandag 23 juli t/m vrijdag 27 juli plaats. De kinderen maken kennis met verschillende sportdisciplines waaronder voetbal, hockey, voetgolf, zwemmen, waterskiën, slagsport, tennis en zaalsport. Ook gaan ze naar Outdoorpark Alkmaar en beleven daar o.a. het boogschieten, archery tag, de obstacle run en diverse outdoor activiteiten. Elke dag wordt op een andere locatie gestart, voornamelijk rondom/nabij sportcomplex Hoornse Vaart en sportcomplex Alcmaria Victrix in Alkmaar.

Kinderen van 4 tot 6 jaar
De kleuters sporten voor € 40,- dagelijks van 9.30-12.30 uur. Op woensdagmiddag kunnen zij optioneel (gratis) zwemmen in zwembad Hoornse Vaart, dit is op eigen gelegenheid en ouders/verzorgers kunnen voor € 1,- een toegangsticket voor het zwembad reserveren.

Kinderen van 7 tot 9 en 10 tot 14 jaar
Kinderen uit deze leeftijdsgroepen dienen een A-diploma te hebben om mee te doen aan het programma. Zij sporten voor € 60,- op maandag, dinsdag, donderdag van 9.30 tot 15.30 uur, woensdag van 12.30 tot 15.30 uur, vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur. Dit is exclusief lunch, je brengt je eigen lunch mee. Optioneel kunnen kinderen vanaf 8 jaar op woensdagochtend waterskiën bij SKEEF in Heerhugowaard voor € 25,- (vervoer van en naar de locatie niet inbegrepen). Als weekafsluiting is het mogelijk vrijdag aan de gezamenlijke barbecue deel te nemen.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over tijden, voorwaarden, exacte sportlocaties en de aanmeldlink vindt u online via www.alkmaarsport.nl/zomersportactiviteiten. U kunt betalen met uw ‘Kinderen doen mee-tegoed’ op de AlkmaarPas. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maik Boontjes, via m.boontjes@alkmaarsport.nl of 072-5489318.