ALKMAAR - Alkmaar Sport organiseert in de Kerstvakantie een actief sportprogramma voor de jeugd van 6 tot 12 jaar. Zij kunnen van woensdag 27 t/m vrijdag 29 december intensief kennismaken met hun favoriete sport. Er is een keuze uit kunstschaatsen, trampolinespringen, schermen, handbal en e-Sports, waarbij zowel een ochtend- als middagprogramma wordt aangeboden. Alle sporten vinden plaats in De Meent Bauerfeind. Deelnamekosten bedragen € 10,- per persoon. Aanmelden kan vanaf 1 december via www.alkmaarsport.nl/vakantiesportactiviteiten.

Elk jaar organiseert Alkmaar Sport in de Kerstvakantie de zogenaamde vakantiesportactiviteiten. Doel is om kinderen intensief kennis te laten maken met een nieuwe sport. Bovendien krijgen de verenigingen een podium om hun sport te promoten. Dit jaar staan de sporten kunstrijden (Alkmaarsche IJsclub), schermen (HollandSchermen), trampolinespringen (Trampolinevereniging Triffis), handbal (A&O) en e-Sports op het programma.

“Het grote voordeel van dit concept is dat deelnemers die twijfelen of een sport bij ze past, op deze manier intensief kennis kunnen maken met de sport. Gedurende drie dagen beoefen je de sport en volg je leuke sportclinics van professionele trainers. De vereniging kan laten zien wat zij in huis heeft. Zijn de kinderen enthousiast, dan kunnen ze lid worden van de vereniging en in het nieuwe jaar daar blijvend gaan sporten. We verlagen de drempel om een sport uit te proberen met groot succes. Daarnaast is het gewoon leuk om ook in de Kerstvakantie lekker actief bezig te zijn,” aldus Marlou Zuurbier, coördinator van de vakantiesportactiviteiten.

De sportclinics zijn gericht op kinderen van 6 t/m 12 jaar en vinden plaats op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december in De Meent Bauerfeind (Terborchlaan 301, Alkmaar). Inschrijfkosten bedragen € 10,- p.p. Inschrijven kan vanaf 1 december online via www.alkmaarsport.nl/vakantiesportactiviteiten. Of neem contact op met Marlou Zuurbier, m.zuurbier@alkmaarsport.nl, 072-5489321.