Komend weekend staat misschien wel de mooiste derby van Alkmaar op het programma als in de 2e Klasse A Alkmaarsche Boys en Kolping Boys elkaar tegen komen. En ditmaal wordt deze kraker niet op de zondagmiddag afgewerkt maar al op de zaterdagavond. Gezien de prachtige wedstrijden die beide ploegen in de laatste seizoenen tegen elkaar speelden, en de gezelligheid die na afloop telkens valt te beleven in beide kantines lijkt niets in de weg te staan voor een heerlijk avondje derbyvoetbal met na afloop ook nog muziek in de kantine.

Het zal er ook zaterdagavond weer om spannen want als men kijkt naar de ranglijst van 2A is er vooraf geen verschil. Alkmaarsche Boys en Kolping Boys staan na negen wedstrijden op een gedeelde vijfde plaats en hebben beiden een doelsaldo van +4. Trainer Marc van Wonderen van de thuisploeg zal hier iets meer over te spreken zijn dan zijn collega Marc de Wilde van Kolping Boys. Want waar de Oudorpers een paar weken terug nog aan kop stonden, maar uit de laatste vier wedstrijden slechts 2 punten behaalde, daar is Alkmaarsche Boys juist aan een positieve reeks bezig met 13 punten uit de laatste zes duels.

Een derby is als deze is echter een wedstrijd op zich en er is dus ook niemand die kan voorspellen hoe deze ontmoeting gaat verlopen. Feit is dat de winnaar blijft aanhaken met de subtop en de verliezer even in de wachtkamer dient plaats te nemen. Of wordt het misschien een gelijkspel? Feit is dat het hoe dan ook een mooie avond lijkt te worden op Sportpark Overdie waar de wedstrijd komende zaterdag om 19.00 uur begint. Direct na afloop van de wedstrijd kan men vervolgens in de kantine nog volop napraten onder het genot van een drankje, hapje en gezellige muziek.

WEST I ZONDAG 2e KLASSE A

ZATERDAG 12-11-2016

19.00 uur: