ALKMAAR Afgelopen zaterdagavond stond de Alkmaarse derby tussen Alkmaarsche Boys en Kolping Boys op het programma. Boeien konden beiden ploegen niet, wat mede veroorzaakt werd door de slechte weersomstandigheden. De uitslag was de beste omschrijving van het duel, 0-0.

Na afloop konden beiden trainers leven met de uitkomst van het duel. ,,Ik kan er zeker mee leven. Kolping Boys is een ploeg die tot de top vijf behoort, een hele goede tegenstander. Wij komen van onderaf en hebben alles er aan gedaan om een goed resultaat te halen” sprak Blokdijk. Zijn collega trainer Marc de Wilde kon ook leven met het punt. ,,Wij (Kolping Boys, red.) vinden een punt wel terecht. Je moet ook reëel zijn. Als je niet beter voetbalt en niet zoveel creëert dan moet je reëel blijven en geen aanspraak maken op meer”. Goed voetbal was er niet bij in de derby. Want waar de thuisploeg een drietal kansen kreeg, bleef die teller bij de gasten steken op twee.

Op het complex van Alkmaarsche Boys was een groot deel van het publiek te vinden in de kantine. Veel mistten zij niet van de wedstrijd, aangezien het duel weinig kansen of mooie acties opleverde. De grootste kans kwam na een klein half uur, toen de gastheren tot scoren kwamen. Scheidsrechter Tiesinga keurde het doelpunt echter af. Een tweede kans van Alkmaarsche Boys kwam er ook, al werd deze keurig weggewerkt door de bezoekers.

Wind en regen
Ook in het tweede bedrijf konden beiden ploegen, mede door de wind en regen, het doel maar moeilijk vinden. Daarnaast was goed voetbal nauwelijks mogelijk op het natte veld. Ondanks het matige spel leek Kolping Boys in de slotfase alsnog via een buitenkansje de ban te breken. Scheidsrechter Tiesinga had de fluit al paraat om te fluiten, maar bedacht zich toch en besloot geen penalty toe te kennen. “Hij gaf toe dat hij twijfelde” zei de Wilde. In de omschakeling wist Alkmaarsche Boys nog gevaarlijk te worden, totdat Patrick de Vries redding bracht.

De 0-0 eindstand omschreef het duel uitstekend. “De intentie was er wel maar het spel was dramatisch. Daarnaast was de uitvoering onrustig”.

Alkmaarsche Boys: Molenaar. Koeleman, Piek, Tesselaar, Grootfaam (Binnendijk/77). Kooge, Van Wort, Hartog. Brandsma, Groot, Rijssel (Groot/74).

Kolping Boys: De Vries. Ouaziz, Van Nieuwpoort, Langedijk, Koenders. Van den Oord, Dekker, Twisk. Klaver (de Goede/46), Korsen (Duijneveld/60), Cappai.