ALKMAAR - Een sterke Alkmaarse delegatie van twee kunstschaatsers en zeven langebaanschaatsers reist op 4 januari af naar af naar Amerika, om daar deel te nemen aan de International Children’s Games (ICG). Deze jeugd Olympische Spelen voor kinderen van 12 tot 16 jaar vindt dit jaar plaats van 6 t/m 11 januari 2019 in Lake Placid. De twee disciplines volgen ieder hun eigen voorbereiding, maar omdat teamspirit tijdens het evenement hoog in het vaandel staat leerden de sporters elkaar tijdens diverse bijeenkomsten in de voorbereidingsfase al goed kennen. De laatste bijeenkomst met sporters en coaches vond plaats in Sportcomplex De Meent. De sporters werden daarbij uitgezwaaid door Pieter Dijkman, wethouder sport gemeente Alkmaar.

Ouders waren uitgenodigd om de deelnemers nog even persoonlijk te spreken en succes te wensen. Ook maakten de teams nader kennis met elkaar en kookten zij voor elkaar. De Alkmaarse wethouder sport Pieter Dijkman verraste de sporters met zijn aanwezigheid, waarbij hij even het woord nam en de deelnemers een hart onder de riem stak. “Ik wens jullie veel spelplezier, succes en een leerzame tijd toe en hoop dat jullie daar trotse ambassadeurs van Alkmaar zijn,” aldus Dijkman.

Na alle inspanningen werd er onder het genot van een hapje en drankje nog even nagepraat en vooruitgeblikt op de mooie prestaties die zij in Amerika willen neerzetten.

Op de International Children’s Games in Lake Placid staan de sporten alpine skiën, freestyle skiën, snowboarden, cross country, biatlon, ijshockey, kunstschaatsen en langebaanschaatsen op het programma. De Alkmaarse delegatie bestaat uit Kaylee Moree en Melissa Hopman (kunstrijden) en Wisse Slendebroek, Janna Patrikis, Joni Bos, Paul Groenewoud, Yanik de Hoogd, Isa van der Veen en Jerry Coenen (langebaanschaatsen). Dit met coaches Marcus Deen (kunstrijden) en Arnout en Marije Coenen (langebaanschaatsen) en Pascale de Hoogh, Head of the Delegation vanuit Alkmaar Sport. Paul Bollen reist af als technisch commissielid van de ICG (schaatsen) en als vertegenwoordiger van de stad Alkmaar.