ALKMAAR - Acht Alkmaarse jongeren volgden de afgelopen maanden de cursus tot Citytrainer bij Alkmaar Sport. Woensdag 21 juni kregen zij het officiële Citytrainer certificaat uitgereikt door de begeleiders van Alkmaar Sport en Citytrainer Robert van Kampen. Gedurende het project volgden de deelnemers zeven theoriebijeenkomsten en een praktijkstage. Met het certificaat op zak zijn de jongeren in staat om sportieve evenementen te begeleiden die in de eigen wijk, school of bij hun sportvereniging georganiseerd worden.

Alkmaar zet in op de ontwikkeling van sportieve evenementen en activiteiten in haar stad. Daarbij is hulp van de lokale inwoners onontbeerlijk. In het voorjaar werden Alkmaarse jongeren van 14 tot 21 jaar opgeroepen om zich aan te melden voor de cursus “Ik train mijn stad”. Dit in navolging op de eerder afgeronde succesvolle cursussen. Niemand weet immers beter aan welke sportieve activiteiten er behoefte is in de Alkmaarse wijken/verenigingen dan de jongeren zelf. De jongeren werden dit keer onder andere geworven via de Alkmaarse wijkcentra en sportverenigingen.

De cursusbegeleiders van Alkmaar Sport organiseerden zeven theoretische cursus avonden waar kennis en kunde over het organiseren van sportactiviteiten en alles wat daarbij komt kijken werd gedeeld. De jongeren deden vervolgens de nodige praktijkervaring op, onder andere bij evenementen van Alkmaar Sport, Alkmaar Kaeskoppenstad, de sportvereniging en Kindervakantiespelen de Rietschoot.

Woensdag 21 juni presenteerden de Citytrainers in opleiding hun ervaringen van de afgelopen periode en vertelden zij over de lokale stage die zij hadden gevolgd. Na de presentatie, waarin de jongeren enthousiast wisten te verwoorden wat zij geleerd hadden, werden de deelnemerscertificaten uitgereikt door Citytrainer Robert van Kampen die de toehoorders vertelde over zijn deelname aan een eerdere Citytrainer cursus en over zijn huidige werkzaamheden voor Alkmaar Sport. Eerder deze maand behaalden twintig leerlingen van het ROC Horizon College, opleiding Sport & Bewegen, na een intensieve cursus hun Citytrainer certificaat op Outdoorpark Alkmaar.

Ook Citytrainer worden?
De gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat inwoners van Alkmaar betrokken zijn bij activiteiten die in hun eigen wijk georganiseerd worden. Met het Citytrainer project wordt aan deze wens tegemoet gekomen. Ben jij tussen de 14 en 21 jaar en enthousiast, heb je goede ideeën over het organiseren van sportieve activiteiten in je wijk, in de stad of bij je vereniging? Meld je dan nu aan via m.vanderwelle@alkmaarsport.nl voor de Citytrainer cursus. De volgende cursus start medio september 2017.