ALKMAAR - In de eerste twee weken na de zomervakantie krijgen Alkmaarse basschoolkinderen vanuit school het Freddy Fit boekje mee naar huis. Met dit boekje wordt opnieuw de succesvolle Alkmaarse ledenwervingscampagne gelanceerd met hulp van het digitale platform www.alkmaaractief.nl. Met hulp van het boekje worden basisschoolleerlingen gewezen op een grote variatie aan (veelal gratis) proeflessen bij Alkmaarse sportaanbieders, waar zij zich direct voor aan kunnen melden.

In september 2021 lanceerde Alkmaar Sport met de gemeente Alkmaar het platform www.alkmaaractief.nl. Op dit platform zijn (kennismakings)lessen van sportaanbieders te vinden. De sportregisseurs van Alkmaar Sport brengen deze onder de aandacht van de Alkmaarse basisschool leerlingen middels een handig boekje. Voor sportaanbieders dé manier om hun aanbod onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.

Ook voor wie het boekje niet ontvangen heeft is het mogelijk zich aan te melden via de site. Bovendien zijn er online nog meer sportaanbieders te ontdekken dan in het boekje vermeld staan; het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Het boekje zelf is een handig naslagwerk, en het aanbod op de website wordt gedurende het gehele schooljaar actueel gehouden.

De totstandkoming van het sportplatform Alkmaar Actief is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage uit het lokale sportakkoord van Alkmaar. Sportaanbieders die alsnog willen meeprofiteren van de grootschalige PR die door Alkmaar Sport wordt ingezet kunnen hun aanbod het gehele haar kenbaar op www.alkmaaractief.nl