ALKMAAR - Er komt een einde aan een tijdperk bij Alkmaarsche Boys alwaar voorzitter Michel Kuijpers later dit jaar na ruim 16 jaar besturen afscheid neemt. Kuijpers is van jongs af aan lid van de rood-wit geblokten en sinds 16 jaar bestuurslid waarvan de laatste elf jaar als voorzitter. In 2018 werd Kuijpers onderscheiden tot Lid van verdienste van de club.


Alkmaarsche Boys maakte het nieuws zelf bekend via de eigen website:

"Afgelopen bestuursvergadering heeft onze voorzitter Michel Kuijpers aangegeven te gaan stoppen per eind oktober 2021. Na ruim 16 jaar in het bestuur te hebben gezeten, waarvan bijna 11 jaar als voorzitter, is het tijd om ruimte te maken. Wij vinden dit uiteraard een enorm gemis, maar respecteren ook zijn keuze.

Michel heeft aangegeven dat hij het na zo'n lange tijd het mooi vindt en graag weer plaats maakt voor nieuwe mensen. De afgelopen tijd hebben we als club weer goede stappen gemaakt, staan we er redelijk goed voor en hopen na de zomer snel weer het 'normale' voetballeven weer op te kunnen pakken. Verder is Michel recent een nieuwe baan gestart, zijn er privé verbouwingsplannen bij hem thuis en Michel wil ook graag weer tijd maken voor andere dingen. Michel zal wel betrokken en actief blijven bij de club, maar niet meer vanuit een bestuursfunctie.

Michel heeft gekozen voor eind oktober zodat dit seizoen nog netjes afgerond kan worden, we het nieuwe seizoen nog kunnen opstarten en na de Ledenvergadering van oktober dan toch echt het moment is om te stoppen. Dit betekent dat we nog 5 maanden hebben voor het zoeken van een vervanger of dat we nadenken hoe we het beste verder kunnen gaan."

Op de foto ziet u Michel Kuijpers tijdens van de hoogtepunten uit de 16 jaar dat hij in het bestuur zit, namelijk tijdens de promotie van het 1e elftal naar de 2e klasse in 2015 door directe concurrent vv Limmen met 5-1 te verslaan.