ALKMAAR - Hoewel er nog zes wedstrijden zijn te spelen lijkt het seizoen van Alkmaarsche Boys ergens in de middenmoot van de 2e klasse te gaan eindigen. Theoretisch zijn er natuurlijk altijd mogelijkheden, maar de Alkmaarse formatie staat in principe te ver boven de degradatieplaatsen, en zal na de thuisnederlaag tegen Zaanlandia waarschijnlijk ook niet meer strijden om de bovenste plekken. Trainer/coach Mats Blokdijk, die halverwege het seizoen de opgestapte Marc van Wonderen, is komen vervangen kan zich derhalve alvast richten op het komende seizoen.

Uiteraard zal eerst het huidige seizoen afgemaakt moeten worden, en technische staf en selectie zullen er natuurlijk alles aan doen om dit zo goed mogelijk af te sluiten. Maar Blokdijk zal met een schuin oog kijken naar de mogelijkheden voor zijn eerste volledige seizoen. De ervaren selectie raakt in ieder geval Tom Hofkamp kwijt aan Koedijk, maar voor de rest zijn er nog geen mutaties bekend. Wat hij in de thuiswedstrijd tegen Zaanlandia zag zal hij allerminst vrolijk van zijn geworden, maar de coach was dan ook niet te benijden. Zonder de nog altijd geblesseerde Hofkamp en zijn geschorste topscorer Daniel Mullen ontbeerde zijn ploeg creativiteit en doelgerichtheid. Met name de acties van de snelle Mullen werden juist in deze wedstrijd node gemist want nu ontspon zich een duel op het middenveld en waren de mogelijkheden in het eerste uur op één hand te tellen.  Onder leiding van voormalig profscheidsrechter Roelof Luinge wisten beide ploegen aanvallend nauwelijks iets te creëren en het meeste gevaar kwam via twee afstandsschoten van de gasten waarbij keeper Dennis Pluijmers beide keren wist te redden.

Het leek dan ook een typisch 0-0 duel te worden, maar met nog twintig minuten op de klok waagde Bruce de Graaf nog maar eens een poging. Doordat de bal onderweg nog van richting werd veranderd was Pluijmers ditmaal wel kansloos. De thuisploeg moest nu uit de schulp kruipen, maar ging hierbij fouten maken en daar profiteerde Zaanlandia optimaal van toen Magouz de bal kon afleveren op de vrijstaande Reino Kok. Dat Alkmaarsche Boys in de slotminuut via Khalid Ezhar nog kon tegen scoren was slechts een doekje voor het bloeden.

WEST I ZONDAG 2e KLASSE A

Alkmaarsche Boys - Zaanlandia 1-2 (0-0)

70. Bruce de Graaf 0-1
81. Reino Kok 0-2
89. Khalid Ezhar 1-2