REGIO – Eersteklasser AFC’34 verloor in eigen huis een doelpuntrijke wedstrijd. Een klasse lager verloor Alkmaarsche Boys opnieuw waardoor het volgend weekend kan degraderen. Derdeklasser Egmondia won bij directe concurrent JVC en zette zo een grote stap richting lijfsbehoud.

AFC’34 – Fortuna Wormerveer 3-4
In eigen huis kende AFC’34 een sterke start tegen titelkandidaat Fortuna Wormerveer. Dankzij twee doelpunten van Sercan Yilmaz gingen de Alkmaarders al snel met 2-0 aan de leiding. Na rust boog de uitploeg echter de score om. ‘Zij hadden meer de bal maar we gaven de goals te makkelijk weg.’ zei Bas Kansen. Via Nick Schelders, Robin Hoogstra en Milan Klopper kwam de tussenstand op 2-3.

Nadat Bas Kansen vanaf de stip voor de 3-3 had gezorgd trok Fortuna Wormerveer de zege alsnog naar zich toe. Ondanks de nederlaag blijft AFC’34 kanshebber voor de derde periodetitel. Om zicht te houden op de prijs en dus deelname aan het ‘toetje’ zal het de laatste twee wedstrijden tegen SV Hillegom en LSVV winnend moeten afsluiten.

Alkmaarsche Boys – HSV 0-2
In een gelijkopgaande eerste helft waarin Alkmaarsche Boys twee kansen kreeg konden beide ploegen niet tot scoren komen. ‘In de tweede helft kwam HSV uit een omschakeling op 0-1 (Ruben Bugter, red.).’ zei Jimi Kooge. Via Arend Swart kwam de ploeg uit Heiloo later op 0-2. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand.

De achterstand op nummer dertien VSV bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan vier punten. Als het volgend weekend verliest van titelkandidaat Zaanlandia is de Alkmaarse ploeg gedegradeerd uit de Tweede Klasse A.

Kolping Boys – KFC 1-1
‘We hadden een hele goede kans om te winnen, we stonden vier keer alleen voor de keeper’, zei Marc de Wilde na afloop. Uiteindelijk moest Kolping Boys tegen KFC genoegen nemen met een punt, 1-1. ‘We hebben goede wedstrijd gespeeld tegen een ploeg die niets meer te verliezen heeft. We hadden het beste van het spel en creëerden de gevaarlijkste kansen, al was het wel een rommelig duel.’ vervolgde de coach.

Als Zaanlandia volgende week wint, en dus kampioen wordt, is de ploeg uit Oudorp bij een overwinning op HSV zeker van de derde periodetitel en dus deelname aan de nacompetitie.

JVC – Egmondia 0-2
Op bezoek bij JVC legde Egmondia de focus op verdedigen. ‘We hebben hen laten komen en ze hebben niet echt kansen gecreëerd’, zei Johan van Wort na afloop. ‘De beste kans was voor ons, maar Justin Recourt kwam niet tot scoren.’

Na een 0-0 ruststand hield Egmondia vast aan de gekozen tactiek. ‘Zij moesten en wij niet. We mochten alleen niet verliezen’, vervolgde de coach. Uit een vrije trap kopte Rick Blok de bal diagonaal binnen. Later, toen de doelman van JVC al met rood naar de kant was, scoorde Mats Stam de 0-2.

DTS – Zeevogels 3-1
‘We speelden de eerste helft goed, alleen werden er uit het niets twee mooie doelpunten gemaakt door de spitsen van DTS, dus we stonden opeens met 2-0 achter bij de rust’, zei Rogier Bunink. ‘In de tweede helft moet ik mijn ploeg een compliment maken. We hebben alles gegeven en niet opgegeven. We kregen al snel ons aansluitingsdoelpunt.’ vervolgde de coach. Die treffer werd gemaakt door Dennis de Waard.

Bunink: ‘Helaas scoorde topscorer Jordi Bitter zijn tweede doelpunt waardoor het 3-1 werd. Nu gaat onze focus volledig op de nacompetitie.’

Victoria O – Alcmaria Victrix 2-1
In Obdam kwam Alcmaria Victrix al in de derde minuut op 0-1 via Jordi Bruin. ‘Daarna kregen we een honderd procent kans op de 0-2, die we verzaakten om te maken’, zei Peter de Groot. ‘Daarna viel vanuit een vrije trap de 1-1.’ Nog voor rust eindigde een inzet van Nick Kleefman op de paal.

‘In de tweede helft maakte onze keeper een persoonlijke fout met als resultaat de 2-1’, vervolgde de oefenmeester. ‘De keeper van Victoria O pakt daarna nog een paar fantastische ballen. Vandaag hebben wij ons zelf helaas niet beloond.’

VV Bergen – Nieuwe Niedorp 4-0
Tegen Nieuwe Niedorp boekte VV Bergen een 4-0 overwinning. ‘We begonnen echt heel goed, creëerden veel kansen.’ sprak Gerard Timmers na afloop. ‘We hebben veel moeite om een doelpunt te maken, dat blijft een probleem.’

Uiteindelijk kwam de ploeg uit Bergen viermaal tot scoren. Nadat Djara Grootenhuis en Dennis Visscher voor rust scoorden was het in de tweede helft Rick Beuckens die tweemaal doel trof. ‘Ik heb frivool voetbal gezien en er werden mooie kansen gecreëerd’, vervolgde de coach die zich met zijn ploeg richt op de nacompetitie. ‘Daar werken we nu naar toe en daar zetten we alles op in.’