REGIO In de laatste speelronde voor de winterstop heeft Kolping Boys een knappe prestatie geleverd door koploper HSV te verslaan. In diezelfde klasse slaagde Alkmaarsche Boys erin om een punt te behalen op bezoek bij Zaanlandia.

AFC’34 – SV Hillegom 1-1
In eigen huis heeft AFC’34 met 1-1 gelijkgespeeld tegen laagvlieger Hillegom. “Ik denk dat er meer in zat” reageerde Jordy Cretier na afloop. Na een klein half uur wist de negentienjarige Sercan Yilmaz de 1-0 te maken. Vijf minuten na rust kwam de laagvlieger echter op 1-1. Cretier: “Zij hebben één grote kans gehad, maar daarna waren wij de betere”.

Kolping Boys – HSV 2-0
Na een mindere fase lijkt Kolping Boys weer op de goede weg te zijn. Nadat het vorig weekend VSV versloeg, wist het nu koploper HSV te verslaan. “Waar we de afgelopen tijd ontzettend veel pech hebben gehad, hadden we vandaag het geluk aan onze zijde” zei Thijs van den Oord na afloop. “In de eerste helft kregen we twee kansen en die gingen erin”. Nadat Jochim Berkhout na tien minuten de 1-0 wist te maken, vergrootte diezelfde Berkhout na een half uur de voorsprong.

Van den Oord: “Zij kregen twee hele goede kansen en die scoorden zij niet. Na rust hebben we het kunnen controleren en uit kunnen spelen. Het geluk was aan onze kant vandaag”.

Zaanlandia – Alkmaarsche Boys 0-0
In Zaandam heeft Alkmaarsche Boys een punt weten te behalen. “Een verdiend resultaat” vond Jimi Kooge. De hekkensluiter trof met Zaanlandia een ploeg uit de top vier, waardoor het een knappe prestatie kan worden genoemd.

Kooge: “We hebben hard gevochten”. Dat zal in de tweede seizoenshelft ook hard nodig zijn, aangezien de achterstand op de veilige plaats drie punten bedraagt. Geen onmogelijke uitdaging, mits er hard wordt gewerkt.

Kleine Sluis – Egmondia 7-1
In Anna Paulowna is Egmondia tegen een fikse nederlaag aangelopen. De Egmonders verloren bij Kleine Sluis met maar liefst 7-1, wat de grootste nederlaag van het seizoen is.

Voor rust wist Kleine Sluis een 2-0 voorsprong in te nemen. Na rust werd de score echter in rap tempo opgevoerd. Bij een 4-0 voorsprong konden de Egmonders wat terug doen met de 4-1, maar het zorgde niet voor een ommekeer. Na afloop droop de ploeg af met een afgetekende 7-1 nederlaag.

De volgende duels werden afgelast:
KSV – SV Koedijk
Nieuwe Niedorp – VV Bergen
Apollo’68 – Alcmaria Victrix