ONDERDIJK - Alkmaarsche Boys lijkt zich ook dit seizoen te willen profileren als cupfighter. De ploeg van trainer Arjan Huisman, die vorig seizoen de achtste finale wist te bereiken, waarin de latere finalist Scherpenzeel nipt te sterk was (3-4) wist zich zondag te plaatsen voor de tweede ronde.

Dit deed men door Strandvogels, uitkomend in de vierde klasse B met 2-3 terug te wijzen. Aan de Sportlaan in Onderijk had Alkmaarsche Boys bij rust reeds een 1-2 voorsprong te pakken. In de tweede helft liep Alkmaarsche Boys via een benutte strafschop verder uit al kwam Strandvogels, eveneens vanaf de penaltystip, nog dichtbij.

Namens Alkmaarsche Boys werden de doelpunten gemaakt door Furkan Kebapci, Iliass Ait Kassi en Khalid Ezhar alwaar Michale Sleurink en Tim Broersen doel torffen namens de thuisploeg.

Komende zondag speelt Alkmaarsche Boys weer in competitieverband als Con Zelo naar Sportpark Overdie komt.