ALKMAAR - Alkmaarsche Boys is de competitie in de 4e Klasse C begonnen met een driepunter. Op het eigen Sportpark Overdie bleek de ploeg van trainer/coach Bas IJsselstijn een maatje te groot voor Beemster.

Het is na twee afgebroken seizoenen moeilijk te zeggen welke ploegen er in de vierde klasse voor de prijzen gaan en welke ploegen onderin zullen eindigen. Zondagmiddag werd duidelijk dat Beemster in ieder geval niet tot de hoogvliegers zal behoren want de ploeg van Brian tevreden kwam er in Alkmaar niet aan te pas. Voor IJsselstijn is het moeilijk in te schatten waar zijn team staat, maar hij bekijkt het van week tot week. "Het belangrijkste is om nu een teamgevoel te creëren. Daar hebben we al stappen in gemaakt want je merkt aan alles dat de sfeer uitstekend is in deze groep."

Onder bijna tropische omstandigheden maakte Alkmaarsche Boys het zichzelf nog wel moeilijk om de zwakke tegenstander niet voor de rust al kansloos te laten. Beemster had een week eerder in de beker tegen De Rijp een zevenklapper om de oren te krijgen en probeerde door compact te spelen het de thuisploeg zo lang mogelijk moeilijk te maken. Dat lukte exact een half uur. Vlak nadat Mick Boon een schot door keeper Fokkema gekeerd zag worden wist de doelman ook Alpay Alarslan van het scoren te houden. Boon was er echter als de kippen bij om de rebound te benutten. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

Na de rust bleek het vervolgens eenrichtingsverkeer richting het doel van Fokkema, die tien minuten na de rust werd uitgespeeld door Tristan van den Heuvel. Nog eens tien minuten later werd die score nog meer opgevoerd door een knap diagonaal schot van Ginyo Vrede. Alkmaarsche Boys miste daarna nog een handje vol met kansen, maar bewaarde het mooiste voor het laatst toen Arif Bajramovic de bal hard in de bovenhoek joeg: 4-0.

Alkmaarsche Boys - Beemster 4-0 (1-0)

30. Mick Boon 1-0
54. Tristan van den Heuvel 2-0
65. Ginyo Vrede 3-0
90. Arif Bajramovic 4-0

Foto's: DP Sportfotografie