NIEUWE NIEDORP - Alkmaarsche Boys zal ook komend seizoen in de vierde klasse uitkomen. De ploeg van trainer/coach Arjan Huisman sloot zondag het seizoen af met een doelpuntrijke overwinning op Nieuw Niedorp en een vierde plaats in de eindstand in 4A.


Vele tegenstanders zijn het erover eens dat Alkmaarsche Boys misschien wel de best voetballende ploeg is in 4A. Samen met Victoria O, dat als derde eindigde, scoorde de Alkmaarsche Boys veruit de meeste doelpunten dit seizoen (89 maal in 24 wedstrijden), maar van de top zes in deze klasse kreeg Alkmaarsche Boys ook veruit de meeste goals tegen. Daarnaast bleek de ploeg over een uit-syndroom te beschikken, want van de 45 behaalde punten, dat is 12 punten minder dan kampioen Dirkshorn, werden er slechts 15 behaald in een uitwedstrijd. Tel daarbij op de te hoge kaartenlast, te vaak had men te maken met schorsingen, en tussendoor nog een aantal blessures, en de vierde plaats wordt verklaard.

De laatste wedstrijd was wat dat betreft illustratief. Tegen het al gedegradeerde Nieuwe Niedorp werd het weer een knotsgek duel met vele doelpunten. Nadat een week eerder Hugo Boys met 6-3 werd verslagen vielen er in Nieuwe Niedorp zelfs twaalf doelpunten. Alkmaarsche Boys had theoretisch zelfs nog kans op de nacompetitie. Men begon de laatste speeldag op de vijfde plaats, maar met Winkel op pole-position voor de laatste periodetitel moest men eigenlijk derde eindigen om het toetje mee te maken. Zo ver kwam het niet. De Alkmaarders kwamen in Nieuwe Niedorp zelfs op een 2-0 achterstand, maar trokken dat nog voor de rust recht (2-3). Nadat de tussenstanden op de andere velden niet in het voordeel waren voor de Huisman-equipe volgden er in de tweede helft nog eens acht goals met een 5-7 eindstand tot gevolg. Hierbij werden de doelpunten gemaakt door topscorer Sercan Yilmaz (3), die zijn totaal op 23 treffers bracht, Ilyas Bektes (2), Ahmet Kutlu en Ginyo Vrede.

Aangezien Winkel de laatste periode pakte bleef Alkmaarsche Boys in de stand achter op kampioen Dirkshorn, Con Zelo en Victoria O en zodoende met lege handen.