ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft zich zondag goed herpakt na de gestaakte wedstrijd tegen Berkhout van een week eerder door koploper DWB met 4-2 te kloppen.

Over wat er zich vorige week allemaal afspeelde in Berkhout lopen de meningen nogal uiteen en de KNVB zal uiteindelijk een besluit moeten nemen over de in de blessuretijd gestaakte wedstrijd. De wedstrijd werd stilgelegd nadat een doelpunt van Alkmaarsche Boys bij een 4-4 stand werd afgekeurd. Bij Alkmaarsche Boys is de verwachting dat die 4-4 uitslag blijft staan waardoor men op één punt achterstand zou komen met nog twee wedstrijden te gaan.

In de sportieve thuiswedstrijd tegen de koploper uit De Weere deed de ploeg van trainer Arjan Huisman in ieder geval wat het moest doen en maakte zodoende de competitie weer spannend. Daarvoor kwam men wel eerst tweemaal op achterstand. De eerste een intikker van Dylan op 't Veld werd even later teniet gedaan door Pablo Sandes de Oliveira. Vervolgens verdween een vrije trap van Barrie Langedijk via het lichaam van Jimi Kooge in het doel. Alkmaarsche Boys kwam nog voor rust op gelijke hoogte via een benutte strafschop van Sercan Yilmaz.

Yilmaz besliste het duel vervolgens na de rust met nog eens twee treffers al kreeg hij bij de eerste hulp van de doorgaans betrouwbare doelman Schouten die de bal door zijn benen liet glippen. De competitie wordt op 14 mei hervat als Alkmaarsche Boys opnieuw thuis speelt met De Valken als tegenstander. Koploper DWB gaat die dag op bezoek bij St. George.