REGIO – De Alkmaarse zondagteams beleefden een prettige eerste paasdag. AFC’34, Alkmaarsche Boys en Kolping Boys wonnen. Voor Zeevogels was het een mindere dag.

Assendelft – AFC’34 2-6
Op bezoek bij Assendelft won AFC’34 met 2-6. ,,In de eerste tien minuten waren zij de betere en waren we het even kwijt” zei Jordy Cretier. ,,Nadat we twee doelpunten scoorden hadden wij de wedstrijd in handen en niet meer losgelaten”.

Die eerste twee treffers vielen via Sercan Yilmaz en Jordan de Jong. Nadat Assendelft iets terugdeed werd het duel dankzij de scorende Giovanni Dors en Kobina Plange beslist. In het laatste kwartier trof Jordan de Jong weer tweemaal doel.

VSV – Alkmaarsche Boys 1-3
Hekkensluiter Alkmaarsche Boys deed tegen VSV goede zaken. ,,Het was een goede overwinning. Hij zat er al een tijdje aan te komen na meerdere nipte nederlagen” zei Mats Blokdijk na afloop. In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig en creëerde de teams allebei wat kansen. ,,Over het algemeen waren wij dominanter en viel er niets op af te dingen” vervolgde de oefenmeester.

Via treffers van Raymond Brandsma, Khalid Ezhar en Mick Boon werd de zege gepakt. Een zeer welkom resultaat. ,,De jongens trainen hard en doen hun best. Maar het moet ook een keer goed vallen” aldus Blokdijk. Na twaalf wedstrijden boekte Alkmaarsche Boys dus eindelijk weer een overwinning. ,, Iedereen is vrolijk en blij en er wordt eindelijk weer gelachen” zag de coach. ,,Maar we hebben nog een lange weg te gaan. De strijd is nog niet gestreden”.

DWS – Kolping Boys 1-2
In Amsterdam boekte Kolping Boys haar vierde zege op rij. Tegen DWS boog de Alkmaarse ploeg via doelpunten van Rik Klaver en Kevin Cappai een 1-0 achterstand om. ,,In de eerste helft waren wij iets te gehaast en hadden geen echt grote kansen” zei Marc de Wilde na afloop. De coach was logischerwijs tevreden over het optreden van zijn ploeg. ,,Er waren louter tevreden gezichten” zei de oefenmeester.

Door de overwinning doet Kolping Boys weer volop mee in de tweede klasse. Op de ranglijst bezet de ploeg momenteel de vijfde plaats met slechts twee punten minder dan de nummer drie. In de strijd om de derde periodetitel is de ploeg na drie wedstrijden nog ongeslagen. ,,Dit wilden we. Kijken waar we eindigen. Van laatste elf wedstrijden hebben we er maar één verloren” aldus de Wilde. Komende zondag reist de ploeg af naar Zaandam waar het aantreed tegen nummer twee Zaanlandia. ,,Dat is altijd leuke wedstrijd aangezien we aan elkaar gewaagd zijn”.

Zeevogels – VIOS W 1-2
In eigen huis verloor Zeevogels het duel tegen directe concurrent VIOS W met 1-2. ,,We begonnen prima” zei Rogier Bunink na afloop. ,,We werden in de omschakeling twee keer geklopt”.

In de tweede helft ging Zeevogels op jacht naar de aansluitingstreffer. Via Huib Sprenkeling kwam die er ook. ,,Helaas kwamen we niet verder. Dit is weer een hele zure nederlaag”.

Door de nederlaag blijft Zeevogels hekkensluiter in de derde klasse A. Om de nacompetitie nog te moeten ontlopen zullen de Egmonders in de komende weken punten moeten pakken. Komende zondag reist de ploeg af naar Sint Pancras waar het zal aantreden tegen Vrone.