ALKMAAR - Bij de start van de competitie in de vierde klasse B stond gelijk de stadsderby tussen Alkmaarsche Boys en Alcmaria Victrix op het programma. Een echte wedstrijd werd het echter nooit, want daarvoor was het krachtsverschil te groot: 8-2.

De thuisploeg van trainer/coach Mats Blokdijk kon doen wat het wilde en stuurde de gasten van het kastje naar de muur. Alleen bij 2-1 werd het nog even spannend, maar de thuisploeg stelde snel weer orde op zaken om rap uit te lopen. Glansrollen waren er daarbij voor spits Amin Charik en spelverdeler Abdellah Bakni die samen zeven van de acht treffers voor hun rekening namen. Bakni opende het doelpuntenbal al met twee treffers, alvorens Kevin Floor namens de gasten raak mikte uit een vrije trap. Bij de thuisploeg had aanvoerder Jimi Kooge toen al het veld verlaten met een naar het zich liet aanzien zware enkelblessure. Nog voor de rust bepaalde Bakni met zijn derde treffer de ruststand op 3-1.

Na de pauze ging het vervolgens hard nadat Charik binnen een minuut scoorde, gevolgd door doelpunten van Randy Alper, Bakni en nog tweemaal Charik, terwijl Rory Weisscher de eer wist te redden voor Alcmaria.