ALKMAAR - Komende zondag staat er een absolute topper op het programma op sportpark ‘Oosterhout’. Alkmaarsche Boys speelt tegen koploper FC Uitgeest.

De koploper wist afgelopen zondag met 1-3 te winnen op bezoek bij LSVV. In die wedstrijd wisten sterspelers Lester Half en Jorn Brouwer beiden te scoren. Ook Romario Aroma voegde zich bij de doelpuntenmakers. Door de zege heeft FC Uitgeest weer een mogelijke titel concurrent van zich afgeschud. Ook Alkmaarsche Boys behoort inmiddels niet meer tot de kandidaten voor het kampioenschap.

Komende zondag speelt Alkmaarsche Boys dus in eigen huis tegen koploper FC Uitgeest. Een pittig affiche waar de Alkmaarders hard aan de bak mogen. Na de 0-0 van afgelopen zondag bij KFC heeft de ploeg van Mats Blokdijk ook iets goed te maken. Een positief punt voor de Alkmaarders is het feit dat zij al drie duels op rij de nul weten te houden. Het zo erg mooi zijn als dit tegen de koploper een vervolg kan krijgen.

De doelstelling bij Alkmaarsche Boys is helder; “De doelstelling is eindigden bij de eerste drie en nacompetitie spelen” aldus Mats Blokdijk die van mening is dat zij de eerste stap hebben gezet. Na vijftien wedstrijden staat Alkmaarsche Boys op de vijfde positie. Met drie punten achterstand op de nummer drie Zilvermeeuwen liggen er nog voldoende mogelijkheden.

Ongeslagen

Dan naar de koploper FC Uitgeest. De ploeg verloor dit seizoen nog nooit en met elf tegentreffers is er sprake van een ijzersterke defensie bij de ploeg. In de competitie kreeg de ploeg slechts eenmaal twee tegentreffers. Verder wisten ploegen één of geen doelpunten te maken tegen Uitgeest.

Eerder dit seizoen was FC Uitgeest de betere ploeg, maar Alkmaarsche Boys wist er knap met een punt vandoor te gaan. Eindstand 1-1.