ALKMAAR - Komende zondag staat er een absolute topper op het programma op sportpark Oosterhout. Alkmaarsche Boys speelt tegen koploper FC Uitgeest.

De koploper wist afgelopen weekend af te rekenen met titelkandidaat Kolping Boys dankzij een 3-0 overwinning. Ruud Koedijk opende na 53 minuten de score, waarna Lester Half met twee doelpunten de wedstrijd in het slot gooide. Daarnaast zag het concurrent West Frisia met 0-0 gelijkspelen in de derby tegen de Zouaven.

Komende zondag speelt Alkmaarsche Boys dus in eigen huis tegen koploper FC Uitgeest. Een pittig affiche waar de Alkmaarders hard aan de bak mogen. De Alkmaarders hebben wel wat recht te zetten. Waar op 5 februari met 0-0 werd gelijk gespeeld tegen KFC verloor de ploeg twee weken terug met 2-0 bij hekkensluiter ZAP. Hierdoor is de ploeg afgezakt naar de zesde positie. Ook komend weekend is een overwinning een moeilijke uitdaging.

Ongeslagen
Dan naar de koploper FC Uitgeest. De ploeg wist veertien competitieduels op rij ongeslagen te blijven. Twee weken geleden kwam daar verandering in toen Zaanlandia op bezoek kwam. De Zaandammers kwamen op 0-2, waarna Uitgeest terugkwam tot 2-2. Zaanlandia wist de 2-3 te maken en opnieuw was het Uitgeest dat terugkwam met de 3-3. In de laatste minuut was Jeremy Kho de man die FC Uitgeest zijn eerste nederlaag toebracht.

Eerder dit seizoen was FC Uitgeest de betere ploeg, maar Alkmaarsche Boys wist er knap met een punt vandoor te gaan. Eindstand 1-1. Komend weekend hoopt de ploeg van Mats Blokdijk op minimaal één punt.