ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft zich woensdagavond als enige Alkmaarse ploeg geplaatst voor de 3e ronde van de districtsbeker. De ploeg van trainer Arjan Huisman won op eigen veld met 6-2 van SV Parkstad. Voor AFC '34 eindigde het bekeravontuur. Zij verloren na strafschoppen van Ajax 2.

Alkmaarsche Boys kwam na een klein half uur op voorsprong door een afstandsschot van Sercan Yilmaz, maar tien minuten later kwamen de gasten uit Amsterdam op gelijke hoogte via Rozendaal.

De tweede helft begon niet zo goed toen SV Parkstad al heel snel op voorsprong kwam, opnieuw via Rozendaal. Pablo Sandes de Oliveira kon echter na een uur spelen van dichtbij de gelijkmaker binnentikken. Vervolgens was er een glansrol voor Sercan Yilmaz die in een tijdsbestek van een kwartier nog driemaal scoorde, waarvan de laatste, een gekruld schot in de bovenhoek vanuit een moeilijke hoek, de mooiste was. Invaller Furkan Kebapci bepaalde vanaf de strafschopstip de eindstand op 6-2.

AFC '34 had in het thuisduel tegen Ajax 2 voortdurend een overwicht en de nodige kansen, maar kon het verschil niet maken. Ook met voormalig profvoetballer Joshua John, die halverwege de tweede helft mocht debuteren, lukte het niet om het net te vinden en bleef het dus 0-0. In de strafschoppenserie won Ajax 2 uiteindelijk met 3-4.