ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft door een 3-4 nederlaag tegen De Valken de laatste kans op het kampioenschap vergooid. De titel in 48 gaat naar DWB dat met 1-1 gelijk speelde bij St. George.

Na een aantal hectische weken was Alkmaarsche Boys niet bij de les in de thuiswedstrijd tegen De Valken. In een zeer matige eerste helft, mede veroorzaakt door een scheidsrechter die voor elk wissewasje floot, waardoor het spel veelvuldig stil stond, werd er slechts eenmaal gescoord. Na een te korte hakbal van Jimi Kooge beging deze ook nog een overtreding. Aanvoerder Niels Timmer schoot vanaf elf meter onberispelijk raak.

De tweede helft bracht meer vertier mede omdat Alkmaarsche Boys vol de aanval koos. Kort na de rust was het echter Jan Caspers die na een vloeiende aanval de 0-2 binnen schoot. Met een schot van zeer ruime afstand bracht Miquel Dubois de spanning terug, maar een minuut later mikte Caspers voor de tweede maal raak. De mee naar voren gekomen Jordy Piek bracht de spanning terug met een geplaatst schot, maar Caspers kroonde zich tot man van de wedstrijd door zijn derde van de middag te maken. De treffer van Sercan Yilmaz kwam te laat om het tij nog te doen keren.

Met de zege speelde De Valken zich defintief veilig. Alkmaarsche Boys speelt komende zondag nog de strijd om de tweede plaats bij Kwiek '78 om zich vervolgens op de nacompetiite te richten.