ALKMAAR - Alkmaarsche Boys is koploper DWB tot op twee punten genaderd. De ploeg van trainer Arjan Huisman won zelf met 3-2 en hoorde na afloop dat DWB met 0-0 gelijk had gespeeld bij RKVV Zwaagdijk.


Alkmaarsche Boys speelde zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen tegen een ALC wat duidelijk de accenten op de verediging had gelegd. Ondanks dat men in balbezit vaak slordig was en het tempo te laag lag kwam men na een kwartier spelen wel op voorsprong toen aanvoerder Kevin Koeleman bij de tweede paal opdook om de 1-0 binnen te schieten. Op slag van rust werd deze score verdubbeld door Ginyo Vrede. Keeper Hugo van der Sluis, die de geblesseerde Ruben Schendelaar verving, had tot dan een rustge middag.

Het hoogtepunt van het duel volgde halverwege de tweede helft toen een voorzet van Sercan Yilmaz door Pablo Sandes de Oliveira met een fraai halve omhaal en via de onderkant van het lat in het doel verdween. De wedstrijd leek beslist, maar ALC kwam in de slotfase toch nog dichtbij door treffers van Dave Zutt en Jimfrey Meijners.

Alkmaarsche Boys kan zich nu richten op de achtste finale van de districtsbeker. Komende donderdag komt daarin Scherpenzeel op bezoek (20.00 uur), Volgende week zondag gaat men op bezoek bij Sporting S in Schermerhorn.

Alkmaarsche Boys - ALC 3-2 (2-0)

15. Kevin Koeleman 1-0
44. Ginyo Vrede 2-0
68. Pablo Sandes de Oliveira 3-0
86. Dave Zutt 3-1
90+3. Jimfrey Meijners 3-2


Foto's: DP Sportfotografie