ALKMAAR – Terwijl de spelers van Zaanlandia zich verzamelen om de uitslag van directe concurrent HSV af te wachten droop Alkmaarsche Boys af. De Alkmaarders slaagden er niet in om te stunten tegen de titelkandidaat waardoor degradatie een feit werd, 0-3.

Waar Zaanlandia door de overwinning van directe concurrent HSV volgende week nog ergens om speelt (de titel) mag Alkmaarsche Boys zich volgend weekend opmaken voor een belangeloze wedstrijd. In eigen huis bood het de Zaanse opponent goed partij, maar het was niet genoeg om de degradatie te voorkomen. ‘Dit is het verhaal van ons seizoen. We doen niet onder voor hen, maar zij scoren en wij niet’, baalde Brian-Paul Tesselaar vlak na het laatste fluitsignaal. ‘Dit is gewoon zuur.’

Tegen Zaanlandia kreeg Alkmaarsche Boys al snel een tegenvaller te verwerken. Na zeven minuten wees scheidsrechter Van Genderen naar de penaltystip en gaf Jimi Kooge een gele kaart wegens een gemaakte overtreding waar veel twijfel over was. Het was voor Bruce de Graaf een buitenkansje waardoor de ban al snel werd gebroken. Dat de ploeg koploper is en de Alkmaarders hekkensluiter was nauwelijks te zien. De gastheer creëerde dan wel weinig kansen, maar het wist lang mee te doen en het achterin keurig dicht te houden en met name Hugo van der Sluis kende een sterke middag door Reino Kok van het scoren af te houden. Zijn grootste redding verrichte hij na een poging van dichtbij, waarna Sven de Wit de bal van de doellijn haalde.

Deksel op de neus
Zoals wel vaker dit seizoen kreeg Alkmaarsche Boys in de laatste fase van de wedstrijd de deksel op de neus. Doelman Van der Sluis, die vlak na rust tweemaal knap redding bracht, kon twintig minuten voor tijd niet voorkomen dat Reino Kok bij de eerste paal kon binnenschieten. Toen linksback Cyrille de la Porte in de 81e minuut de derde Zaanse treffer maakte was de strijd, die wel degelijk werd geleverd door de thuisploeg, wel gestreden. ‘Onze coach (Mats Blokdijk, red.) bleef ons afgelopen week hoop geven en we zijn er ook vol voor gegaan vandaag.’ aldus Brian-Paul Tesselaar. De geleverde strijd was echter niet genoeg om degradatie te voorkomen waardoor de club een stap terug doet naar de derde klasse.

Alkmaarsche Boys – Zaanlandia 0-3 (0-1)
8. 0-1 Bruce de Graaf
72. 0-2 Reino Kok
81. 0-3 Cyrille de la Porte

Alkmaarsche Boys: Van der Sluis. Binnendijk, Kooge (Brandsma/37), Tesselaar, Grootfaam. Schutz (Koeleman/78), Kaleveld, De Wit. Boon (Vrede/63), Groot, Rijssel.