ALKMAAR - Vierdeklasser Alkmaarsche Boys en trainer Arjan Huisman zijn afgelopen week per direct uit elkaar gegaan. De oefenmeester had nog een contract voor een jaar bij de Alkmaarse club. Roy Rowinkel (foto), de huidige trainer van de zaterdagselectie van Kolping Boys, zal Huisman komend seizoen opvolgen.


Namens Alkmaarsche Boys licht Dennis Karté, bestuurslid voetbalzaken, de keuze voor de breuk met Huisman toe. "Uiteraad is het nooit onze intentie om een contract te beëindigen en wij zijn Arjan Huisman zeer dankbaar voor de afgelopen twee seizoenen. Binnen de club leeft echter de gedachte dat het wellicht moeilijk wordt om zelfs nog een eerste elftal op de been te krijgen bij het aanblijven van Huisman", zo verklaart Karté de rigoureuze maatregel. "Wij zijn immer tevreden geweest over Arjan Huisman, maar zeker de laatste weken doken er steeds meer negatieve signalen op vanuit de spelersgroep waarbij spelers hadden aangegeven te zullen vertrekken. Wij hebben het idee dat er meer spelers van de huidige groep blijven en nieuwe spelers naar Alkmaarsche Boys kunnen halen als er een nieuwe trainer voor de groep staat, maar zelfs die garantie hebben wij nog niet. In ieder geval zullen wij de komende tijd de zaken met Huisman zo goed mogelijk afhandelen"

Het vertrek van Huisman betekent tevens de komst van Roy Rowinkel naar Alkmaarsche Boys. De trainer maakte eerder dit seizoen bekend na drie jaar te zullen stoppen bij de zaterdagselectie bij Kolping Boys, nadat hij daarvoor bij SV Koediijk heeft gewerkt. Rowinkel zit op dit moment nog met Kolping Boys in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal en zal in het nieuwe seizoen van start gaan op Sportpark Overdie.