ALKMAAR - De finale van het Kaasstad Toernooi bij vv Alkmaarsche Boys gaat komende zondag tussen de organiserende vereniging en het nieuwe zaterdagteam van Kolping Boys. Op een coronaproof Sportcomplex Overdie werden vrijdagavond de eerste wedstrijden afgewerkt.

Alkmaarsche Boys, dat het toernooi al sinds 1951 organiseert, wist de finale gemakkelijk te bereiken door de winnaar van vorig jaar, SSV, met ruime cijfers terug te wijzen. Met de nieuwe trainer/coach Bas IJsselstijn kent de ploeg tot nu toe niet alleen een prima voorbereiding, maar zijn er ook qua sfeer in de groep behoorlijke stappen gemaakt. Het SSV van trainer Arnold de Block dat pas net in training is bleek op vrijdagavond geen partij voor de rood-wit geblokten. De thuisploeg had bij de rust reeds een 2-0 voorsprong te maken en nog een handvol kansen om zeep geholpen. Na de rust liep men wel verder uit en zorgde voor een onvervalste zevenklapper (7-7).

Een stuk spannender was het op het B-veld tussen twee andere vierdeklassers. Alcmaria Victrix en Kolping Boys (zat.) bleken aan elkaar gewaagd. De Oudorpers van trainer Roy Rowinkel zijn dit seizoen gestart met een zaterdagteam waarin aardig wat routine zit onder meer afkomstig uit het zondagteam. Tegen het Alcmaria Victrix van trainer Arjan Huisman kwam Kolping Boys tweemaal op voorsprong. Na de 2-1 ruststand kwam Alcmaria Victrix in de tweede helft nogmaals terug waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Hierin bleek de Oudorpse formatie de bekwaamste waardoor zij zondag in de finale staan tegen Alkmaarsche Boys.

De finale en de strijd om de derde en vierde plaats zullen zondag om 14.00 uur aanvangen op Sportpark Overdie.

Foto's: DP Sportfotografie