ALKMAAR - In de 2e Klasse A hebben Alkmaarsche Boys en De Foresters zondagmiddag de punten gedeeld. In een zeker niet altijd goede, maar wel boeiende strijd ging het op Sportpark Overdie gelijk op. Alkmaarsche Boys behaalde daarmee het eerste punt in deze competitie en gaat daarmee het nog altijd puntloze KFC en SVW '27 voorbij.

Onder een prettig najaarszonnetje waren het de gasten uit Heiloo die het best uit de kleedkamer kwamen. De ploeg van trainer/coach Edwin Reder kreeg een aantal mogelijkheden waarvan er één op magnifieke wijze benut werd door Barry Koppes die in de 20e minuut de bal in de bovenhoek schoot. Een kwartier later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Sammy Kooti Arab en vanaf dat moment groeide Alkmaarsche Boys in de wedstrijd. Dat bleek ook in de tweede helft want ondanks dat De Foresters een keer pech had met een schot op de lat waren de beste kansen voor de Alkmaarders. Met nog twintig minuten op de klok kwam de ploeg van trainer Mats Blokdijk dan ook verdiend op voorsprong via Steef van Wort. Na twee nederlagen op rij leek de eerste overwinning in de maak, maar De Foresters wist nog van opgeven en acht minuten voor tijd kon doelman Rob Zoon, die de afwezige Dennis Pluijmers verving, niet bij een voorzet vanaf links waarna Mike de Lange de eindstand op 2-2 bepaalde.

Trainer Blokdijk van de thuisploeg klonk na afloop gematigd tevreden met het eerste behaalde punt.: ,,Het eerste half uur hebben wij zeker niet goed gespeeld en waren wij te timide. Daarna hebben wij het goed opgepakt en wat ik heb gezien stemt mij tevreden voor de toekomst. Net als verleden week tegen Texel verschaffen we ons wel kansen en als je die er inschiet winnen we deze wedstrijd gewoon. We weten dat we samen met 6,7 ploegen voorlopig om de onderste plaatsen moeten strijden dus wat dat betreft zijn de komende wedstrijden tegen Spartanen (uit) en KFC (thuis) ook weer cruciaal".

WEST I ZONDAG 2e KLASSE A

Alkmaarsche Boys - De Foresters (2-2)

20. Barry Koppes 0-1
35. Sammy Kooti Arab 1-1
70. Stefan van Wort 2-1
82. Mike de Lange 2-2

Scheidsrechter: K. Kooij

Gele kaarten:
Koeleman, Kooge, Grootfaam, Van Wort (Alk. Boys), Koppes (Foresters)