ALKMAAR – De bestuurskamer van Alkmaarsche Boys was afgelopen woensdagavond behoorlijk gevuld. Daar kwamen maar liefst dertien aanwinsten bijeen voor een kennismaking. De Alkmaarders staat op de rand van degradatie uit de tweede klasse, maar is al bezig met de toekomst. Met de versterkingen, en een deel van de huidige selectie, hoopt de Alkmaarse ploeg snel de weg omhoog in te slaan.

In de bestuurskamer was het programma van de avond opgeschreven. Het presenteren van de spelers nam de meeste tijd in beslag. Het vormen van de nieuwe groep was dan ook een uitdaging voor Mats Blokdijk. ‘Ik heb bij het bestuur aangegeven dat er spelers bij moesten. Ik heb toen de vrijheid gekregen om een selectie te vormen’, vertelt de coach terwijl de overschrijvingen geregeld worden. ‘Ik heb een groot netwerk en daarnaast heb ik hulp gekregen van Daniel Mullen, Michael Koeleman en Jimi Kooge. De gesprekken met de spelers waren open en eerlijk. Zij zien kansen en mogelijkheden om een stap te maken.’ Naast het zelf benaderen van spelers waren er ook meerdere die zich bij de club hebben gemeld.

Terugkeer
Eén van de spelers is Daniel Mullen. De aanvaller vertrok afgelopen zomer naar hoofdklasser Hollandia, maar keert dus na één seizoen weer terug bij de Alkmaarse formatie. ‘Het begin bij Hollandia was lastig, daarna heb ik mijn draai gevonden. Meerdere blessures waren uiteindelijk het breekpunt. Telkens als ik een paar wedstrijden speelde raakte ik weer geblesseerd’, aldus Mullen. ‘Er waren voor volgend seizoen meerdere opties die ik heb overwogen, maar Alkmaarsche Boys was het leukste aangezien ik nu met vrienden ga spelen.’

Volgend seizoen hoopt Mullen, die momenteel kampt met een kruisband blessure, het vertrouwen weer terug te krijgen. ‘Ik zie het als een investering voor mijzelf en voor de club. Ik sta zeker nog open voor een hoger niveau, maar voorlopig zie ik mijzelf lekker bij Alkmaarsche Boys voetballen.’ Ook Ronald Gouwentak keert, na een periode bij het derde van de Alkmaarse club, weer terug bij de selectie.

Naast de terugkeer van het tweetal komt er een drietal over van stadsgenoot Alcmaria Victrix. Lance Verhagen, Amin Charik en Dimaggio Senchi kiezen voor Alkmaarsche Boys en dus een stap omhoog. Mohamed Ouamar is de meest opvallende versterking, met ervaring bij derde divisionist Magreb´90 lijkt hij ook van grote waarde te kunnen zijn. Daarnaast maken Salim Bejaoui, Amin Alaoui en Emre Keskin de overstap van AFC’34. De overige aanwinsten zijn Omar el Messaoudi, Tarik Redouani,, Rashid Vianen en Iliass Aït Kassi. ´We zijn nog wel op zoek naar een keeper voor het eerste elftal.´ aldus de hoofdtrainer.

Naast de diverse aanwinsten zijn er ook spelers van de huidige selectie die blijven. Jordy Piek, Ferdy Kaleveld, Guillaume Rijssel, Jeffaien Grootfaam, Ferdy Duiveman, Kevin Koeleman, Khalid Ezhar, Mick Boon, Ginyo Vrede spelen ook na de zomer bij Alkmaarsche Boys.

Mats Blokdijk is verheugd met de aanwinsten. ‘Dit is een uitstekende mix, het is een mooie uitdaging om hier zo snel mogelijk een team van te maken. We willen de lat zo hoog mogelijk leggen bij zowel trainingen als wedstrijden. Bouwen aan de toekomst.’