ALKMAAR – Alkmaarsche Boys noemde het afgelopen zaterdag op de eigen Facebookpagina “Breaking News”. De Alkmaarse voetbalvereniging maakte op die wijze namelijk bekend een meerjarige samenwerking te zijn aangegaan met PR Sport die er de komende jaren voor zal zorgen dat toonaangevende Europese clubs hun voorbereiding in Alkmaar zullen beleven. Er werden gelijk spijkers met koppen geslagen, want nog deze week is de Belgische topclub RSC Anderlecht te gast in Alkmaar.

Voorzitter Michel Kuijpers is dan ook vol enthousiasme over hoe dit in korte tijd is bewerkstelligd. “PR Sport is een bureau dat zich met name richt op de “pre-season”, zeg maar de voorbereiding van de profclubs op het nieuwe seizoen en regelt gedurende die periode niet alleen zo’n 100 tot 120 wedstrijden, maar ook alle faciliteiten erom heen. Denk daarbij aan trainingsaccommodaties, hotels, sportscholen enz. Het balletje is eigenlijk gaan rollen, mede door de komst van Hotel The Fallon, de voormalige gevangenis Schutterswei. In Zeeland had men al een dergelijke driehoek tussen PR Sports, hotel en een amateurclub en toen is men gaan kijken of men het in deze regio ook van de grond kon krijgen.”

Klik
En zo geschiedde en zelfs in een vrij korte tijd. “Toch zijn we niet over één nacht ijs gegaan en hebben we eerst een paar goede gesprekken gevoerd”, aldus Kuijpers. “Vanaf het begin was duidelijk dat er tussen PR Sport en ons een klik was dus van daaruit zijn we verder gaan ontwikkelen. Vervolgens zijn we in conclaaf gegaan met de gemeente en Alkmaar Sport over het onderhoud van onze twee mooie wetra-velden en uiteindelijk kwam er ook nog een mooie samenwerking rond met “Fit For Free”, de sportschool naast Alkmaarsche Boys. Geblesseerde spelers kunnen bijvoorbeeld ook daar herstellen en gebruik maken van de faciliteiten. Doel is om uiteindelijk straks een compleet trainingscomplex te creëren voor profclubs waarbij alles gefaciliteerd is. Uiteindelijk willen we volgend jaar proberen om in de maanden juni, juli en augustus meer profclubs deze kant op te krijgen. Een aangezien wij een meerjarig contract zijn overeen gekomen willen wij dat alleen maar verder uitbouwen”

Anderlecht
Uiteindelijk moest er ook nu nog snel gehandeld worden want meervoudig Belgisch landskampioen Anderlecht, met 34 landstitels recordhouder, had zijn pijlen gericht op een trainingskamp in Nederland. “Samen met PR Sport, Alkmaar Sport en de vrijwilligers van Alkmaarsche Boys zijn we hierin geslaagd. Hierbij hebben wij ook alle medewerking gehad vanuit de gemeente. De velden liggen er als een biljartlaken bij en de vrijwilligers hebben hun steentje bijgedragen door nieuwe netten in de doelen te hangen en het complex schoon te maken. Alles wat er de afgelopen weken is gebeurt is niet alleen mooie ontwikkeling voor de club, maar tevens hebben wij bewezen er naar te kunnen handelen als dat nodig is, en dat maakt me best trots.”

Inmiddels is de bus uit Brussel gearriveerd en maakt Anderlecht van trainer Vincent Kompany, met o.a. de Nederlandse spelers Wesley Hoedt en Michel Vlap, voor het eerst zijn opwachting op het complex van de Alkmaarse vierdeklasser. Hiervan zullen zij de gehele week nog gebruik maken.


Op de Facebookpagina van Alkmaarsche Boys meer foto's.