ALKMAAR - In de derde klasse B heeft Alkmaarsche Boys de competitie hervat met een ruime nederlaag tegen De Kennemers. De 0-4 is wel enigszins geflatteerd want de gasten sloegen in de eerste helft tweemaal toe uit evenzovele kansen, en na de rust was Alkmaarsche Boys, zelfs met tien man, de bovenliggende partij. Dat de thuisploeg het net niet wist te vinden waar de gasten in de slotfase wel tweemaal scoorden zegt alles over het verschil in efficiëntie.

Trainer/coach Mats Blokdijk tekende afgelopen week voor nog een seizoen bij ondanks het feit dat het een moeizaam seizoen is. Alkmaarsche Boys is dit seizoen met een geheel nieuw team begonnen en Blokdijk wil graag de opbouw van dat team nog een seizoen meemaken buiten het feit dat hij het gewoon naar zijn zin heeft in Overdie. Na de degradatie uit de tweede klasse in het afgelopen seizoen begon men sterk aan de competitie, maar mede door vele blessures is de ploeg de laatste maanden weggezakt. Voetballers als Iliass Ait Kassi, Emre Keskin en Daniel Mullen behoren tot de beste spelers van de derde klasse, maar Mullen ligt al sinds de start van het seizoen uit de roulatie en de andere twee blijken blessuregevoelig. Keskin was ook tegen De Kennemers niet van de partij en Ait Kassi kon maximaal een half uur spelen.

Puzzelen
Voor de trainer is het dan ook wekelijks puzzelen en dat zal hij komende week weer moeten aangezien aanvoerder Jimi Kooge al binnen een half uur het veld moest verlaten met een liesblessure. Daarvoor had de thuisploeg al vroeg een voorsprong kunnen nemen toen Guillaume Rijssel één op één kwam met keeper Davidson die goed wist te pareren. Hierna sloeg De Kennemers tweemaal keihard toe. Allereerst met een zeer fraaie vrije trap van Geoffrey Purse die over de kansloze Jesse Bellekom in de bovenhoek verdween. Vervolgens leverde een prima aanval de 0-2 op. Aanvoerder Malrey Williams gaf de lange bal op Kenneth Hulshoff die vanaf links Marco Mulder bediende.

Twee keer paal
Gezien de sterkte van De Kennemers leek een come-back van de thuisploeg kansloos, maar in de openingsminuut was men toch heel dichtbij toen Amzour op de paal schoot. Nog kanslozer leek het toen scheidsrechter Kortekaas de rode kaart toonde aan Kevin Stoop die zich liet provoceren door een speler van De Kennemers en een natrappende beweging maakte. Ondanks het ondertal bleef de thuisploeg knokken voor wat het waard was en een schot van Vrede had meer verdiend, maar opnieuw werd de paal getroffen. Het geluk bleef dus uit, en van de ruimte die achterin ontstond profiteerde De Kennemers optimaal via spits Hairiks Jansen die binnen een minuut tweemaal het net vond en daarmee de eindstand bepaalde.

Trainer Blokdijk gaf na afloop toch een compliment aan zijn ploeg. 'Dat we niet scoren is eigenlijk het verhaal van het hele seizoen maar als ik zie hoe we knokken en hoe we met tien man het De Kennemers lastig maken dan vind ik dat toch knap van het team.' Ook assistent-trainer Ferenc van den Broek legde nog even de vinger op de zere plek. 'De jongens werken keihard, en voetballen soms aardig, maar het is op dit moment niet genoeg om een dergelijke tegenstander pijn te doen.' Oftewel, Alkmaarsche Boys blaft wel, maar bijt niet.

Alkmaarsche Boys - De Kennemers 0-4 (0-2)
20. Purse 0-1
43. Mulder 0-2
89. Jansen 0-3
90. Jansen 0-4

Alkmaarsche Boys: Bellekom, El Alaoui, Koeleman, Kooge (29. Alper), Grootfaam, Stoop, Elmaci, Amzour, Boon (61. Ait Kassi), Vrede, Rijssel.

De Kennemers: Davidson, Koops, Schavemaker, Williams, Hulshof (69. Kroon), De Graaff, Purse, Vonk (79. Goodett), Jansen, Mulder (88. Stenvers), Aktas

Scheidsrechter: Dhr. Kortekaas

Rood: Stoop (Alkmaarsche Boys)
Geel: Aktas (De Kennemers)

Foto's: DP Sportfotografie