ALKMAAR - Dat de oudste voetbalvereniging van Alkmaar, Alcmaria Victrix van 1898, ook een mooie toekomst heeft werd afgelopen zaterdag duidelijk op het sportcomplex Egmonderhout. Na maanden van noeste arbeid kon men eindelijk het compleet gerenoveerde clubgebouw officieel openen.

Liefst twaalf nieuwe kleedkamers en nieuwe douche- en toiletgroepen, zijn tijdens de grondige verbouwing van het oude gedeelte ontstaan waarbij ook het clubhuis "In de Krocht" aan de buitenkant in een "nieuw jasje is gestoken. Daarbij is er een structurele verduurzaming doorgevoerd met zonnepanelen, een geavanceerd installatiesysteem en de plaatsing van een warmtepomp die het energiegebruik moeten minimaliseren en maken tot een geavanceerd duurzaam sportcomplex.

Trots
De grote opkomst van vele leden, jong en oud, en andere belangstellenden was dan ook groot toen zaterdagmiddag werd begonnen met het aanheffen van het Alcmaria-lied. Huidig voorzitter Laurens Overtoom sprak vervolgens een woord van dank uit aan een ieder die heeft bijgedragen aan het project. Architectenbureau Studio72, Bouwbedrijf J. Nat & zn. uit Stompetoren en de gemeente Alkmaar werden uitgebreid bedankt voor bewezen diensten, maar Overtoom richtte zich toch vooral tot de vele vrijwilligers die dit mogelijk hadden gemaakt. "Je merkt aan alles dat er wat gaande is binnen de club. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Als men ziet hoeveel vrijwilligers hun steentje hebben bijgedragen om juist in deze coronatijd dit neer te zetten dan maakt mij dat een zeer trotse Alcmariaan."

Ook wethouder Pieter Dijkman sprak zijn respect uit voor de werkwijze van de 123-jarige club en reikte namens de gemeente een fraaie schaal uit aan de voorzitter. Namens Bouwbedrijf J. Nat & zn. ontving de club uit handen van Robert-Jan Nat tevens een mooie cheque van €500,-.

Samen met Overtoom en de vorige voorzitter Alex Beek onthulde wethouder Dijkman vervolgens het grote logo aan de buitenkant van het pand. Waarna het Alcmaria-lied opnieuw nog maar eens werd ingezet en de vele bezoekers zich mochten vergapen aan alles wat er in de afgelopen maanden mogelijk is gemaakt door middel van een rondleiding.


Kijk hier voor een uitgebreid fotoalbum van de opening.