ZEIST - Afgelopen woensdagochtend vond in Zeist de loting plaats voor het KNVB districtsbekertoernooi. AFC Ajax aanvaller Justin Kluivert mocht de loting verrichten en de clubs aan elkaar koppelen. Het leverde vele mooie wedstrijden op, zo ook in Alkmaar. De meest opvallende is de strijd tussen twee Alkmaarse tweedeklassers, Jong Holland en Alkmaarsche Boys.


"Tuurlijk, dat zijn altijd leuke wedstrijden met veel strijd en natuurlijk veel goede voetballers aan beide kanten" reageert Chelbi Boujenoui enthousiast op de bekerloting voor zijn ploeg Jong Holland dat in de eerste ronde dus Alkmaarsche Boys treft. De aanvoerder weet hoe ontmoetingen tussen beiden in het verleden afliepen; "In het verleden hebben we wat wedstrijden gehad dat we vrij kansloos waren, maar om een mooi cliché te gebruiken: het is en blijft bekervoetbal" besluit Boujenoui met een glimlach.


Meervogels'31 - Zeevogels
Voor Zeevogels uit Egmond wacht een ontmoeting met mede-derdeklasser Meervogels'31. In Akersloot zal het een interessant duel worden. In de competitie openden beiden teams tegen elkaar, en toen bleek Meervogels de betere gezien de 5-1 overwinning.


Hieronder een overzicht van de complete bekerloting voor de regio Alkmaar:


woensdag 25 oktober

20.00 uur

CSV Jong Holland - Alkmaarsche Boys


20.00 uur

RKAV Volendam zat. 2 - AFC'34

Donderdag 26 oktober
20.00 uur Kolping Boys - Grasshoppers
20.00 uur

VV Bergen - Spirit'30 SC

20.00 uur

Fortuna Wormerveer - SV Koedijk

20.00 uur

Meervogels'31 - Zeevogels