REGIO – In de eerste klasse boekte AFC’34 een belangrijke overwinning. De Alkmaarders versloegen NVC. Ook Kolping Boys pakte de volle buit. HSV en De Foresters gingen onderuit.

NVC – AFC’34 2-5
In Naarden begon AFC’34 goed aan de wedstrijd. De ploeg kreeg een honderd procent kans, maar liet deze onbenut. Na een fraaie treffer van Sercan Yilmaz gingen de gasten alsnog aan de leiding. ‘Vervolgens zag je dat we even niet geconcentreerd waren in het tweede gedeelte van de eerste helft. Daardoor kregen we twee doelpunten tegen’, aldus Ilker Yilmaz.

Na rust pakte AFC’34 de draad weer op terwijl NVC slordiger werd. 'Daar hebben we gebruik van kunnen maken en verdiend de winst kunnen pakken. Mooi dat ik ook nog even twee keer bij kon dragen aan de doelpunten’, vervolgde Yilmaz. Via Brian Paul Tesselaar, Sercan Yilmaz, Brent Braaksma en opnieuw Tesselaar liep de ploeg van trainer/coach Job Dragtsma uit naar 2-5.

West Frisia – Kolping Boys 0-3
Tegen hekkensluiter West Frisia was Kolping Boys heer en meester. ‘Het kwaliteitsverschil was gewoon te groot. We lieten de bal lekker snel rondgaan en creëerden zo redelijk veel mogelijkheden’, aldus Patrick de Vries. Na een goede steekpass van Jur Bruin rondde Kevin Cappai oog in oog met de doelman koelbloedig af. Na een mooie aanval met veel één keer raken schoot Kolping Boys vervolgens nog op de lat.

Ook in het tweede bedrijf had de uitploeg de controle. De rappe Gilliano Pawiroastro zette vanaf links zelf een snelle aanval op waarna hij de bal bij de tweede paal geheel vrij kon inschieten. ‘We speelden de wedstrijd verder keurig uit en gaven maar één kans weg’, vervolgde de doelman. In de laatste minuut kreeg de ploeg van trainer/coach Marc de Wilde makkelijk een penalty mee, welke werd gekeerd en vervolgens door Jochim Berkhout werd benut.

HSV – SVW’27 0-2
‘Het was een dramatische pot van onze kant. We misten heel veel creativiteit en zij waren feller’, zei Edwin Veenstra. In eigen huis ging HSV met 0-2 onderuit tegen het Heerhugowaardse SVW’27. ‘We hebben op alle facetten van het voetbal het onderspit gedolven, dus het is een terechte nederlaag.’

Maarten Rippens opende in Heiloo de score. In het tweede bedrijf zorgde Geert Bruin voor de beslissende 0-2. ‘Als wij het spel moeten maken dan hebben we het lastig. Dat is nu ook weer gebleken.’

FC Den Helder – De Foresters 3-2
Halverwege leek er niets aan de hand voor De Foresters. Op bezoek bij FC Den Helder ging de ploeg van trainer/coach Edwin Reder met 0-2 aan de leiding. ‘Het ging over en weer. Zij kregen kansen en wij hadden ook mogelijkheden’, zag Reder. Halverwege de eerste helft zorgde Ozair Dahi met een wereldgoal voor de 0-1. Dahi veroverde de bal rond de middenlijn en schoot de bal over de Helderse doelman die te ver uit zijn doel stond. De Foresters slaagde er in om het spel wat FC Den Helder zo graag speelt te ontregelen. Via Dahi liepen de gasten nog voor de pauze uit naar 0-2. De aansluitingstreffer van de gastheer een kwartier voor tijd zorgde voor frustratie bij de ploeg uit Heiloo. ‘Er stond drie man buitenspel en de grensrechter vlagde, maar de scheids rechter liet doorspelen. Dan wordt het nog spannend en zij bleven pompen en druk houden.’

In de 95e minuut punterde FC Den Helder de bal in de bovenhoek, waarna het met een kopbal in de 97e minuut voor de 3-2 zorgde. ‘De scheids zei dat hij 8.57 minuten heeft bijgeteld. Vanwege zes wissels en de rest was voor tijdrekken van de keeper’, aldus Reder, die er duidelijk verbaast over was. ‘Hij heeft de keeper nooit gemaand om op te schieten. De 2-2 en 3-2 vielen in tijd die er eigenlijk geeneens was. Dit is heel zuur.’