ALKMAAR - Duizenden sportclubs, sportbonden en andere organisaties in heel Nederland doen van 9 t/m 17 september mee aan De Nationale Sportweek.

Dit initiatief van NOC*NSF heeft als doel sporten en bewegen te promoten. De nationale actie van Albert Heijn, waarbij je kunt sparen voor vijf gratis sportlessen, geeft deze maand een extra boost aan de PR rondom de sportweek en promoot het belang van het aannemen van een actieve leefstijl. Tientallen sportorganisaties uit Alkmaar hebben aangegeven mee te doen aan de actie en organiseren activiteiten. Van een body- en mindmiddag op zaterdag 9 september tot gratis proeflessen zwemmen en een kennismakingsaanbod bij de lokale verenigingen gedurende de hele week, het aanbod in Alkmaar is zeker divers te noemen.

Opening Nationale Sportweek Alkmaar

De Alkmaarse wethouder Sport, Pieter Dijkman, zal zaterdag 9 september de Nationale Sportweek actief openen tijdens een Sport Vitaal sport- en spelles in de gymzaal aan de Elgerweg in Alkmaar. Deze actieve les van 10.0-10.30 uur markeert het startpunt van de Sportweek.

Nog véél meer activiteiten

Nog dezelfde middag op 9 september kan iedereen deelnemen aan de body- en mind middag in Sportcomplex De Meent. Van 13.00-16.30 uur worden diverse yoga, aikido, qigong en mindfulness clinics gegeven. Voor € 5,- per persoon kunnen alle clinics worden gevolgd. Qua tijdstip sluiten de lessen goed op elkaar aan. Inschrijving vooraf is niet nodig, u kunt op de dag zelf binnenlopen.

Voor alle vroege vogels wordt er op dinsdag 12 september een wandeltocht vanuit Wijkcentrum Daalmeer georganiseerd. Na een gezamenlijk ontbijt om 09.00 uur start de wandeling in de richting van Ontmoetingscentrum De Rietschoot, waar ter afsluiting van deze gezellige en sportieve ochtend een kop koffie wordt gedronken. De prijs bedraagt € 2,50 per persoon, inclusief ontbijt en koffie. Inschrijving vooraf is mogelijk via sportvitaal@alkmaarsport.nl.

Op woensdag 13 september geeft schrijver/fotograaf Alexander Olislager in Sportcomplex Oosterhout een lezing over de effecten van een gezonde voeding, een positieve houding en een aangepaste levensstijl op diabetes type 2. Olislager (ooit zelf diabetespatiënt) ontdekte wat voeding, vitaminen en mineralen én een positieve instelling voor je doen. Hij schreef er het boek ‘In 2 maanden genezen van diabetes type 2’ over. De lezing start om 20.00 uur. Inloop is mogelijk vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,- per persoon, inclusief koffie en thee. Inschrijving vooraf is mogelijk via sportvitaal@alkmaarsport.nl.

Ook Zwembad Hoornse Vaart opent haar deuren. De hele week kunnen de zwemmers aansluitend bij de slogans van de Nationale Sportweek #BeActive en #ikneemjemee gratis een zwemmaatje meebrengen bij de Aquafitness lessen. Daarnaast stellen vele verenigingen, met sporten variërend van verdedigingssporten zoals judo, karate, capoeira en schermen tot ijshockey, drakenbootvaren, voetbal, tennis en trampolinespringen (een deel van) hun lessen open voor geïnteresseerden.

Compleet overzicht

Het complete overzicht aan sportlessen is te vinden op de site www.ahsportactie.nl. Met de handige zoekfunctie kan op de kaart het sportoverzicht bekeken worden.