ALKMAAR - Op 4 november is de New York Marathon en één van de personen die hier aan mee gaat doen is Boudewijn Rigter. De Alkmaarder liep al eerder meerdere halve marathons uit met de gedachte dat zijn eerste hele marathon een speciale moet zijn. Nu is New York uiteraard speciaal maar minstens zo speciaal is dat Boudewijn de marathon loopt om zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa.

"Al geruime tijd liep ik met het idee om een keer een volledige marathon te lopen nadat ik al meerdere halve marathons met succes had voltooid.Ik wist dat wanneer ik een marathon zou lopen ik er een wilden lopen op een locatie welke ik nooit meer zou vergeten. Toen ik erachter kwam dat ik het lopen van een marathon kan combineren met het steunen van een goed doel en het feit dat ik hem dan zou lopen in New York was ik direct verkocht, zo vertelt Rigter ons."

KiKa
"Nu heb ik naast de uitdaging om topfit aan de start te verschijnen ook de uitdaging om zoveel mogelijk geld in te zamelen ten gunste van KiKa. Hoewel het meedoen aan een marathon is ontstaan vanuit de sportieve ambitie krijg ik erg veel energie van het idee dat ik iets goeds kan doen voor kinderen die getroffen zijn door de vreselijke ziekte die kanker heet. Elke keer als ik moe ben tijdens de training en/of wanneer ik last heb van mijn gewrichten bedenk ik mijzelf dat het niks voorstelt in vergelijking met de ellende welke kinderen met kanker moeten doorstaan. Dit geeft mij de motivatie door te gaan wanneer ik er soms doorheen zit."

Open Dag
Naast de looptraining, waar Rigter voornamelijk op zich zelf is aangewezen, traint hij ook veel in groepsverband (CrossFit) bij vaste sportschool Team Victrix. Op 30 september wordt er bij Team Victrix een open dag organiseren met diverse workouts om volwassenen en kinderen kennis te laten maken met CrossFit. Daarnaast zullen er diverse demonstraties worden gegeven en een loterij waarbij leuke (sportieve) prijzen te winnen zijn. Naast deze activiteiten zal er een springkussen zijn voor de kinderen en zal er een smoothie- en tostikraam aanwezig zijn voor de nodige versnaperingen.

Benefiet
"Nog voor het zover is hebben we op 8 september een benefietavond georganiseerd in Grand Café de Waag aan het Waagplein te Alkmaar', vervolgt Rigter. "Op deze avond, welke duurt van 17.00 - 24.00, bieden wij de gasten voor een bedrag van 75,00 een volledig verzorgde avond met als thema bier & burgers". Wanneer je komt ontvang je heerlijke burgers (vlees, vis en vegetarisch) van de Smokey Joe BBQ, onbeperkt bier, wijn en fris en is er entertainment in de vorm van stand up comedy en zal DJ Ed zorgen dat ook de voetjes van de vloer zullen gaan. Ook deze avond zal er een loterij zijn waar geweldige prijzen te winnen zijn, allen aangeboden door lokale ondernemers."

Voor beide evenementen geldt dat de locaties kosteloos ter beschikking worden gesteld en dat alle opbrengsten ten goede komen aan KiKa.

Wilt u Boudewijn ondersteunen of nog meer info kijk dan op:
https://www.runforkikamarathon.nl/boudewijn-rigter
https://www.facebook.com/bourentvoorkika/