ALKMAAR - Zaterdagmiddag 30 oktober organiseert Alkmaar Sport de oktober editie van de RAADHUIS Pinksterun. Het betreft een recreatief hardloopevenement waarbij deelnemers een afstand van 5 of 10 kilometer rennen door Oudorp. Om 13.00 uur starten de lopers van de 5 kilometer (€ 10,-) en om 13.10 uur volgen de lopers die 10 kilometer gaan rennen (€ 14,-). De start en finish vinden plaats bij sportcomplex Vaart (Hoornseweg 28). Aanmelden is nu mogelijk via www.raadhuispinksterun.nl.

De Pinksterun is een run dwars door de Oudorperpolder. Alkmaar Sport organiseert de run in samenwerking met creative agency RAADHUIS uit Oudorp sinds 2018. Helaas zag zij zich in het pinksterweekend van 2020 én 2021 genoodzaakt het evenement af te blazen vanwege de coronaperikelen. “Vorig jaar hebben we in oktober nog wel een Vampierun voor kinderen georganiseerd. Die organiseren we dit jaar weer maar het lijkt er ook op dat we binnen de geldende maatregelen een passend evenement voor de lange afstandslopers kunnen neerzetten. Niet met het feestje wat we gewend zijn, maar puur voor de lopers om een sportieve prestatie neer te zetten,” aldus Marlou Zuurbier, coördinator van de Pinksterun bij Alkmaar Sport. “We zijn nog in overleg met de gemeente over de vergunning. Om een goed georganiseerd geheel neer te zetten moeten we echter nu starten met de voorbereidingen. We zetten ons daar dan ook vol voor in en openen ook de inschrijvingen. Mocht er een kink in de kabel komen dan blijven de startbewijzen geldig voor het voorjaar van 2022 want dan staat in het Pinksterweekend zeker ook weer de Pinksterun op het programma.”

Vampierun voor kinderen
30 oktober valt in het weekend van Halloween. Des te meer reden om ook weer een Vampierun voor kinderen te organiseren bij sportcomplex Vaart. Om 17.00 uur starten de kinderen van 1-6 jaar, om 18.00 uur die van 7-9 jaar en om 19.00 uur verschijnen de kids van 10-12 jaar aan de start. Zij betalen een eigen bijdrage van 2 euro. Aanmelden kan via www.vampierun.nl

Wie zich aan wil melden voor de oktober editie van de Pinksterun kan zich aanmelden via www.pinksterun.nl. Deelnemers worden vervolgens per mail op de hoogte gehouden van de laatste corona-maatregelen die rondom de loop worden getroffen.